Περιβάλλον

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Με 44 δασικές πυρκαγιές ήρθαν αντιμέτωπες οι αρχές το τελευταίο 24ωρο

Άλλη μία ημέρα που το Πυροσβεστικό σώμα έδωσε τεράστια μάχη με τις φλόγες, καθώς το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε να κατασβέσει 44 δασικές πυρκαγιές, επιστρατεύοντας συνολικά 725 άτομα.

Σκληρή μάχη με τις πυρκαγιές έδωσαν οι πυροσβέστες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 24/8 έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασαν συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές.

Για την αντιμετώπισή τους επιστρατεύτηκαν 725 πυροσβέστες, 258 οχήματα, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εκ περιτροπής τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Ρύζι - Βρυσιά Φαρσάλων Λάρισας, στον Μεσόκαμπο Σάμου, στην περιοχή Άφρα Κέρκυρας στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας, στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων στη Νέο Κίο στην Αργολίδα, στην Παλαιόπολη Κυθήρων αλλά και στον Άγιο Βασίλειο στο Γύθειο.

Όπως αναφέρει η πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η φωτιά στην περιοχή Μουρίκι στα Καλάβρυτα, στον Πυργετό και την Αμυγδαλέα της Λάρισας, καθώς και στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασίας στη Λακωνία.

Βοήθεια στο δύσκολο έργο της πυροσβεστικής παρείχαν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα, έξι μηχανήματα έργου και 38 υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διερευνώνται από τα τοπικά ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και από τα Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Χθες, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ανδρών που εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνοι για εμπρησμούς στη Μεσσηνία και την Ηλεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ