Εκκλησία

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Μοσχάτο (εικόνες)

Με πλήθος κόσμου τελέσθηκε και φέτος η Ακολουθία του Εσπερινού προς τιμή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Νεοφανούς Φανουρίου στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο, οπού είναι τεθησαυρισμένη η Ιερά Εικόνα του Αγίου.

Ἀφ’ ἑσπέρας ευλαβείς χριστιανοί προσέτρεξαν στην χάρη του Αγίου ανάβοντας ένα κερί στον Άγιο αλλά και εκτελώντας το Τάμα τους προσφέροντας την παραδοσιακή Φανουρόπιτα προς τιμή του Αγίου. Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευση της εικόνας τη Δευτέρα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος, ο Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Φανουρίου του Θαυματουργού, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης Μοσχάτου.

Στην λατρευτική εκδήλωση χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Καλοπαναγιώτης. Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στο Παρεκκλήσιο του Αγ. Φανουρίου για την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της παραδοσιακής ευλογίας των πιτών, στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του Ναού.

Την λατρευτική εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατέρας Παρθένιος και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, ο Δήμαρχος Μοσχάτου–Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μαζί με Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου, καθώς και ο βουλευτής της Β Αθηνών κ. Βασίλης Σπανάκης.

Τέλος, ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου κατά την οποία ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδίτης Παρθένιος Αμανατίδης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη του Αγίου και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τους απλούς ανθρώπους του Μοσχάτου, οι οποίοι πάντοτε υποστηρίζουν με κάθε τρόπο το καθημερινό συσσίτιο της Ενορίας του Αγ. Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...