Εσωτερική Ασφάλεια

Μεγαλή πυρκαγιά στη Λέρο! Απομακρύνουν τους λουόμενους από παραλία - Kαταγγελία πως αλλοδαπός έβαλε τη φωτιά(upd)


Νέα ενημέρωση

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Λέρου εγκλωβίστηκε για λίγο ένας κολυμβητής στην παραλία από τη φωτιά, ωστόσο το λιμενικό τον παρέλαβε μέσα σε λίγη ώρα, καλά στην υγεία. Ο δήμαρχος, είπε στο newsit.gr ότι η φωτιά είναι σε ύφεση…

Δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή και δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει εκκένωση του νοσοκομείου.

Η πυροσβεστική εξετάζει καταγγελία πως η φωτιά ξεκίνησε από τσιγάρο που πέταξε μετανάστης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (23/8/2019) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή της Μερικιάς Λέρου.

Από τη φωτιά είναι κλειστός ο δρόμος προς την παραλία, με αποτέλεσμα 50-60 λουόμενοι να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία με μοναδική διέξοδο τη θάλασσα. Βεβαίως άπαντες είναι απόλυτα ψύχραιμοι, προς το παρόν δεν διατρέχουν κίνδυνο, ενώ στο σημείο επιχειρεί ο μοναδικός εποχικός πυροσβέστης του νησιού, μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες. Στο νησί έχει ήδη μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες, με σούπερ πούμα από τη Σάμο και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Εκτός από τη φωτιά στην Λέρο, τρείς νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε Ασπρόπυργο, Ηλεία και Αρκαδία.

Πιο συγκεκριμένα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 Ε/Π. Παράλληλα, φωτιά υπάρχει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.

Στον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

 


Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 PZL.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...