Εσωτερική Ασφάλεια

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη – 38 συλλήψεις

Μπαράζ ελέγχων σε νέα, ευρείας κλίμακας, αστυνομική επιχείρηση -τη δεύτερη που πραγματοποιείται μέσα σε λίγα 24ωρα στη Θεσσαλονίκη- οδήγησαν στη σύλληψη 38 ατόμων για μία σειρά από αδικήματα. Η επιχείρηση έγινε, χθες το βράδυ, στις περιοχές της Καμάρας, της Ροτόντας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στις πλατείες Ναυαρίνου και Αριστοτέλους, όπως επίσης στις οδούς Μοναστηρίου και Γιαννιτσών, ενώ διήρκησε έξι ώρες (από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά την επιχείρηση ελέγχθηκαν 341 άτομα (238 αλλοδαποί και 103 Έλληνες), από τα οποία συνελήφθησαν τα 38 -κατά περίπτωση- για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, αλλοδαπών, λαθρεμπορίου και όπλων, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και τετρακόσια αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 184 έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν 134 τροχονομικές παραβάσεις.

Στην επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι «η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας (…) και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες», συμμετείχαν 73 αστυνομικοί των διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, παρόμοιες δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη επιχείρηση στην περιοχή πέριξ του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, όπου το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν συνεχόμενα αιματηρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως πακιστανικής και αφγανικής καταγωγής. Οι έλεγχοι εκείνη την ημέρα οδήγησαν στη σύλληψη 61 αλλοδαπών για παράνομη παραμονή στη χώρα και εις βάρος τους εφαρμόζεται το μέτρο της διοικητής απέλασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...