Κύπρος

Κύπρος: Κλάπηκε σταυρός με τεμάχιο τίμιου ξύλου από την Αγία Τράπεζα-Βίντεο

Ο Μητροπολίτης Κιτίου, κάνει έκκληση σε όποιον έκλεψε τον Σταυρό, να τον επιστρέψει στην Αγία Τράπεζα του Μητροπολιτικού ναού.

Προβληματισμό και την ίδια ώρα θυμό προκαλεί η ενέργεια ασυνείδητων να  αρπάξουν από το ιερό , ασημένιο, επιχρυσωμένο σταυρό, με τίμιο ξύλο εκμεταλλευόμενοι την παρουσία χιλιάδων πιστών που παρευρέθηκαν στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου και έχοντας στραμμένη την προσοχή τους στην ιερή τελετή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η αστυνομία, άγνωστοι έκλεψαν τον σταυρό από την Αγία Τράπεζα του Μητροπολιτικού ναού στις 6 Αυγούστου ημέρα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη . Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τον εφημέριο του ιερού ναού ο σταυρός κλάπηκε μεταξύ των ωρών 9 και 11 το βράδυ.

Ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος απεύθυνε, μέσω του ΑΝΤ1, έκκληση για επιστροφή του σταυρού.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κιτίου είπε «Η δική μας έκκληση είναι αν μας ακούει να τον επιστρέψει τον σταυρό αν έχει ανάγκη από λεφτά να τον βοηθήσουμε αν είναι για λόγους οικονομικούς που το έχει κάνει. Παρακαλούμε αν ακούει αυτός που το πήρε να το επιστρέψει διότι είναι σημαντικό αυτό το κειμήλιο για μας και για την εκκλησία εκεί τον Μητροπολιτικό ναό»

Πρόκειται για ένα ξυλόγλυπτο, ασημένιο, επιχρυσωμένο σταυρό, που περιέχει τίμιο ξύλο, ύψους 45 εκατοστών.
Σημείωσε δε, ενός κειμηλίου που υπάρχει εκεί στον ναό ενός τιμίου σταυρού ….και μάλιστα είναι πολύ σημαντικός διότι ξέρω ότι εμπεριέχει και ένα μικρό τεμάχιο από το τίμιο ξύλο ήταν σημαντικό και για μας αλλά και για την Μητρόπολη και φαίνεται εκείνο το βράδυ κάποιος ασυνείδητος μέσα στην όλη φασαρία που υπήρχε πήρε τον σταυρό δεν σεβάστηκε»

Η αστυνομία αλλά και η Μητρόπολη Κιτίου καλούν οποιοδήποτε γνωρίζει ή είδε κάτι να βοηθήσει στον εντοπισμό του κειμηλίου.

https://youtu.be/bl0BZ9s2IOs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ