Κοινωνία

Κόντρες θανάτου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης- «Πειραγμένα» αυτοκίνητα και ατυχήματα (εικόνες, βίντεο)


Σε πίστα μετατρέπουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών με σκοπό να πραγματοποιήσουν τις γνωστές «κόντρες».

Κάθε Πέμπτη, οι οδηγοί μαζεύονται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε γνωστό πολυκατάστημα για να κάνουν το επικίνδυνο χόμπι τους, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί μοιραίο, όπως αναφέρει το GR TIMES.

Ένας από αυτούς, ο Πέτρος, μοτοσικλετιστής που από το γυμνάσιο κάθε Πέμπτη βρίσκεται
στην ανατολική Θεσσαλονίκη γι’ αυτό το γεγονός. «Αυτό το γεγονός της «κόντρας»
γίνεται από την εποχή που ο πατέρας μου ήταν ακόμη νέος, είτε με αυτοκίνητα,
είτε με μηχανές», αναφέρει ο Πέτρος στο GR TIMES.

Έξω από αυτό το κατάστημα υπάρχουν δύο διάδρομοι που ο καθένας χρησιμοποιείται για διαφορετικό σκοπό. Στο πρώτο βίντεο απεικονίζεται ο διάδρομος που είναι για τις επιδείξεις, ενώ στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε τον διάδρομο που γίνονται οι λεγόμενες «κόντρες» ή με πιο απλά λόγια, αγώνες. Οι επιδείξεις πραγματοποιούνται από ένα αυτοκίνητο ή μια μηχανή κάθε φορά.


Κόντρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

«Οι κόντρες συμβαίνουν γιατί είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η αδρεναλίνη. Είμαστε άνθρωποι
που θέλουμε να κάτσουμε να δείξουμε το αυτοκίνητο ή την μηχανή μας στο «σινάφι» μας, δηλαδή τους ανθρώπους που θα μας καταλάβουν», αναφέρει ο Πέτρος και συμπληρώνει: «Μας αρέσει η ταχύτητα, μας αρέσει η αδρεναλίνη».

Μάλιστα, όπως ο ίδιος τονίζει οι αγώνες δεν είναι ωραίοι μόνο για τους «πρωταγωνιστές» αλλά και για τους παρατηρητές. «Είναι και αυτή η ίντριγκα του να ποντάρεις στο ποιος θα νικήσει».

Οδηγοί μηχανών και αυτοκινήτων παίρνουν μέρος σε κόντρες
Οδηγοί μηχανών και αυτοκινήτων παίρνουν μέρος σε κόντρες

Οι κόντρες προκαλούν ατυχήματα

Όπως σχολιάζει ο Πέτρος, κατά καιρούς γίνονται πολλά τροχαία. Θυμάμαι, λέει, πριν περίπου ένα
μήνα που ένα ζευγάρι μεσήλικων έπεσε πάνω σε τοίχο διότι έκαναν σούζα και είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
«Φορούσαν όμως και κράνη και στολή» επισημαίνει.

Ένα δεύτερο περιστατικό που θυμάται ο Πέτρος, είναι όταν δύο παιδιά γύρω στα 25 ετών, έκαναν
πάλι «κόντρα» με μεγάλη ταχύτητα, δεν πρόλαβαν να φρενάρουν και έπεσαν πάλι πάνω σε τοίχο. «Εκείνοι σκοτώθηκαν», λέει δυσαρεστημένος. Μάλιστα, έχουν συμβεί κι άλλα περιστατικά όπως το να
τυλιχτεί στις φλόγες κάποιο αμάξι, να πιαστούν στα χεριά κάποιοι «ανταγωνιστές» ή ακόμα και να παρασύρει κάποιον περαστικό ένα αμάξι ή ένα αυτοκίνητο.

Τα «πειραγμένα» αμάξια και η παρουσία της αστυνομίας

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν επενδύσει για να «πειράξουν» τα αμάξια και τις μηχανές τους. Όπως εξηγεί ο Πέτρος, το 80% των οχημάτων που συναντιούνται κάθε Πέμπτη είναι πειραγμένα. Συνήθως, οι αλλαγές
γίνονται στα μοτέρ, σε εξωτερικές λεπτομέρειες στα φρένα και στο εσωτερικό τους σαλόνι, για να είναι πιο αποδοτικά και πιο εμφανίσιμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πέτρος, η παρουσία της αστυνομίας αν και δεν είναι εβδομαδιαία, όταν υπάρξει θα είναι ισχυρή. «Το μέρος σχεδόν αδειάζει όταν έρχεται η αστυνομία. Άλλωστε ποιος θέλει πρόστιμα και κατάσχεση αυτοκινήτου ή μηχανής στις μέρες μας;» διερωτάται. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και κάθονται.

Τέλος, ο Πέτρος αποκαλύπτει κι ένα μυστικό. Παρόλο που οι κόντρες σε αυτό το γνωστό πολυκατάστημα είναι ένα κομβικό σημείο εδώ και δεκαετίες, οι πιο πετυχημένες κόντρες δεν γίνονται εκεί. «Οι πετυχημένες κόντρες γίνονται σε άγνωστα σημεία της πόλης ή αυτά που δεν τα ξέρει πολύς κόσμος. Είναι οι λεγόμενες «μιλημένες» και γίνονται υπό δύσκολες συνθήκες».

Φωτογραφίες/βίντεο: GR TIMES

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ