Ρωσία

«Κόλαση» φωτιάς από ρωσικά MiG-31k - Αυτοί είναι οι υπερηχητικοί πύραυλοι «Kinzahal» (βίντεο)


Δύο μαχητικά MiG-31K συμμετείχαν σε αεροπορικές επιδείξεις σε πεδίο εκπαίδευσης της Ρωσίας, καταφέρνοντας να εξουδετερώνουν το σύστημα αεροάμυνας του εχθρού.

Σε αεροπορικές επιδείξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το Σάββατο στο πεδίο εκπαίδευσης Ντουμπρόβιτς της Ρωσίας, συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG-31K, τα οποία ήταν οπλισμένα με πυραύλους «Kinzhal».

Τα δύο μαχητικά παρείχαν κάλυψη σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη, «εξουδετερώνοντας» το σύστημα αεράμυνας του εχθρού και πετυχαίνοντας 60 στόχους, δώδεκα διαφορετικών τύπων.

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20198101312-RSU0y.html/player/

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι «Kinzhal», ή αλλιώς «Dagger» - μαζί με άλλες οπλικές εξελίξεις - παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο Πούτιν σε μήνυμα που απηύθυνε στη Ρωσική Εθνοσυνέλευση, το 2018.

Πρόκειται για πύραυλο, ικανό να φθάσει την ταχύτητα των 10 Μαχς (1 Μαχ ισούται με 1.225 χλμ/ωρα) και να ξεπεράσει όλα τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας, παραδίνοντας πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές σε απόσταση άνω των 2.000 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι δέκα MiG-31K, οπλισμένα με «Dagger», βρίσκονται σε πιλοτική μάχιμη δραστηριότητα στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή από το 2017.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ