Κυβέρνηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Το ιρανικό τάνκερ δεν έχει κατεύθυνση την Ελλάδα"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Γαλλικό δίκτυο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως το Ιρανικό τάνκερ που απελευθερώθηκε πρόσφατα από το Γιβραλτάρ, δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την Πέμπτη ότι το ιρανικό τάνκερ «δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα» και πως «δεν έχουμε λάβει αίτημα για να δέσει σε ελληνικό λιμάνι».

Το ιρανικό τάνκερ που απέπλευσε από το Γιβραλτάρ, μετά από πολυήμερη κράτηση, και πλεει στη Μεσόγειο, δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη.

«Το πλοίο δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα. Δεν έχουμε λάβει αίτημα για να δέσει σε ελληνικό λιμάνι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24 TV.

Αναφορές ήθελαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya-1 ή Grace 1, όπως ήταν μέχρι πρότινος γνωστό, να κατευθύνεται προς το λιμάνι της Καλαμάτας αφότου αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ.

Στις αρχές του Ιουλίου, το ιρανικό τάνκερ είχε τεθεί υπό κράτηση στο Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Δικαστήριο έδωσε άδεια, τελικά, στο πλοίο να αποπλεύσει αφότου έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα μεταβεί στη Συρία.

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης