Ρωσία

Κρεμλίνο: Εντόπισαν βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου-Παρέμενε θαμμένη για σχεδόν 80 χρόνια

Μία βόμβα που είχε "ξεμείνει" από τον Β' Παγκ. Πόλεμο, εντόπισαν εργάτες στην περιοχή του Κρεμλίνου. Ήταν θαμμένη για σχεδόν 80 χρόνια ενώ ειδικές μονάδες την εξουδετέρωσαν και την απομάκρυναν από το σημείο.

Μία βόμβα, η οποία παρέμενε θαμμένη για σχεδόν 80 χρόνια, εντόπισαν εργάτες στην περιοχή του Κρεμλίνου.

Η ανακάλυψη του επικίνδυνου ευρήματος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στον κήπο Taynitsky, μία περιοχή όπου βρίσκεται εντός του μεσαιωνικού φρουρίου, κοντά στις όχθες του τοπικού ποταμού.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από ειδικές μονάδες και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Η βόμβα εντοπίστηκε στις 15 Αυγούστου, ανήμερα της ρωσικής «Ημέρας των Αρχαιολόγων». Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί δημοσιογράφοι είχαν προσκληθεί στο Κρεμλίνο, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης.

Το Κρεμλίνο, στην καρδιά της Μόσχας, έγινε επανειλημμένως στόχος αεροπορικών επιδρομών των Ναζί την περίοδο 1941-1942, με αποτέλεσμα αρκετές βόμβες να παραμένουν θαμμένες.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές είναι συνεχείς στην περιοχή του Κρεμλίνου, καθώς υπάρχουν σημαντικά ιστορικά ευρήματα, χρονολογίας εννέα αιώνων.

Το Κρεμλίνο αποτελεί μία περιοχή, μεγέθους 275.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενώντας πέραν των επίσημων κυβερνητικών κτηρίων, σειρά μουσείων, εκκλησιών και πάρκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη ρωσική πρωτεύουσα. Στις αρχές της εβδομάδας, τρεις ακόμη θαμμένες βόμβες προκάλεσαν την εκκένωση εργοστασίου στα ανατολικά τμήματα της πόλης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ