Αθλητισμός

Κραϊόβα- ΑΕΚ 0-2: Θρίαμβος για την Ένωση στη Ρουμανία!

Εξαιρετική ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο φετινό της ματς και έχει ουσιαστικά «σφραγίσει» την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League, μετά το άνετο 2-0 επί της Κραϊόβα στη Ρουμανία.

Σοβαρή, κυνική και αποτελεσματική ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν απέναντι στην Κραϊόβα. Η Ενωση παρά το γεγονός ότι η ρουμανική ομάδα ήταν πιο έτοιμη καθώς έχει αρχίσει εδώ και καιρό τις επίσημες υποχρεώσεις της, έκανε νικηφόρο (0-2) πέρασμα από τη Ρουμανία και ουσιαστικά κρατάει ήδη στα χέρια της το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League, καθώς πλέον η ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (15/8) στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Προκειμένου πάντως η ΑΕΚ να φτάσει σε τούτη την πανηγυρική επικράτηση χρειάστηκε να συμβεί κι ένα απρόσμενο περιστατικό που άλλαξε τα πλάνα και τον σχεδιασμό του Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος στο ξεκίνημα του ματς εμπιστεύτηκε στην κορυφή της επίθεσης τον Βίκτωρα Κλωναρίδη αντί του Μάρκο Λιβάγια που έμεινε στον πάγκο. Ωστόσο ένας τραυματισμός του Ελληνα επιθετικού λίγο προτού τελειώσει το ημίχρονο (39') οδήγησε στην αναγκαστική αντικατάσταση του Κλωναρίδη από τον Λιβάγια, ο οποίος εξελίχθηκε στον MVP της αναμέτρησης.

Αρχικά, ο Κροάτης επιθετικός στο 60' έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και «σημάδεψε» με σέντρα ακριβείας τον Μάνταλο, ο οποίος με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ενωση (0-1). Και λίγο προτού ολοκληρωθεί το παιχνίδι, στο 85', ο Λιβάγια εκτέλεσε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή «γράφοντας» το τελικό 2-0 που φέρνει την Ενωση αγκαλιά με την πρόκριση.

Κραϊόβα: Πιλιατσέλι, Μπρίτσεαγκ, Βαταγέλου, Κέλιτς, Ρομάν (73' Φόρτες), Ματέιου, Τσιτσαλντάου, Μπανκού, Ιβάνοφ (66' Κάκα), Μπάρμπουτς (73' Ιονίτα), Άτσκα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάο (82' Κρστίτσιτς), Σιμόες, Ζεράλντες, Βέρντε (64' Ολιβέιρα), Μάνταλος, Κλωναρίδης (39' Λιβάγια).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές