Κοινωνία

Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις με τον θάνατο Βρετανίδας- Ανοίγει ξανά ο φάκελος για το θάνατο της πριν 10 χρόνια

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon στην Κρήτη και λόγω νέων στοιχείων, ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει ξανά.

Ένας από τους λόγους που ο εισαγγελέας αποφάσισε να ανασύρει το φάκελο της υπόθεση από το αρχείο, ήταν και η μαρτυρία μίας φίλης του θύματος, που θέλησε να μιλήσει.

Όπως είπε η μάρτυρας – κλειδί:

«Όταν είδα πρόσφατα ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία της Τζιν σε βρετανικό κανάλι, κατάλαβα ότι κάποια πράγματα δεν είχαν ερευνηθεί από τις ελληνικές αρχές. Στοιχεία που γνώριζα για κάποια άτομα, στοιχεία που γνωρίζουν και άλλοι εδώ στο νησί, τα οποία όμως δεν είχαν εξεταστεί από την αστυνομία. Έτσι πήρα την απόφαση να μιλήσω στους γιους της Τζιν. Όποτε χρειαστεί θα πάω στις αρχές εδώ στο νησί για να καταθέσω τα όσα γνωρίζω» όπως αναφέρει το cretapost.

Τώρα, μετά τις νέες, ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση, οι γιοι της άτυχης Χάνλον, ελπίζουν να ερευνηθούν σε βάθος, στοιχεία που υπάρχουν. Όπως ότι:

– Το θύμα, σε ημερολόγιο που διατηρούσε, περιέγραφε μια ταραχώδη σχέση με άνδρα από το νησί, που οι αρχές δεν εντόπισαν ποτέ.

– Την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, είχε παραπονεθεί σε φίλο της ότι παρακολουθείται από έναν άγνωστο με αυτοκίνητο.

– Τη νύχτα του θανάτου της η 54χρονη είχε στείλει σε φίλη της μήνυμα με τη λέξη «βοήθεια».

Η οικογένειά της καταγγέλλει ότι αυτά τα στοιχεία, οι ελληνικές αρχές δεν εξέτασαν ποτέ σε βάθος…

Την ανακοίνωση για το άνοιγμα της υπόθεσης έκανε ο ένας από τους τρεις γιους της με ανάρτηση του στο facebook:

  • Save

Το χρονικό

Η Τζιν Χάνλον ήταν μητέρα τριών παιδιών και καταγόταν από το Ντάμφρις της Σκοτίας. Το διάστημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή της διέμενε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Γούβες Ηρακλείου.

Τα ίχνη της εξαφανίστηκαν στις 9 Μαρτίου του 2009.

Στις 12 Μαρτίου, η σορός της εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου.

Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με το μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση με έναν ντόπιο άνδρα. Η εν λόγω σχέση φέρεται, μάλιστα, να είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της.

Επίσης τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 54χρονης, η τελευταία φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε φιλικό της πρόσωπο, γράφοντάς της «help». Της ζητούσε δηλαδή βοήθεια…

Σημειώνεται ότι οι γιοι της Τζιν ζήτησαν από τις Αρχές να ληφθεί υπόψη το περιεχόμενο του ημερολογίου της μητέρας τους. Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμη ότι η Χάνλον είχε πει σε φιλικό της άτομο, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας.

Εκδήλωση στη μνήμη της

Στα τέλη του Αυγούστου τα παιδιά της διοργανώνουν στην μνήμη της μητέρας τους μία ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο όπου μεταξύ άλλων θα μοιράσουν φυλλάδια στους δρόμους και θα πετάξουν μπαλόνια στο λιμάνι του Ηρακλείου, στο σημείο ακριβώς όπου έχασε τη ζωή της η 54χρονη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...