Κυβέρνηση

Κικίλιας: "Καρατόμησε" προτεινόμενο Διοικητή ΥΠΕ - Είχε ψευδή στοιχεία στο βιογραφικό του

Πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα, καρατόμησε ο Βασίλης Κικίλιας τον προτεινόμενο Διοικητή της 3ης Υγειονομική Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γεώργιο Τοπαλίδη, αφού στο πλασματικό βιογραφικό αναγραφόταν και διδακτορικό, το οποίο δεν κατείχε.

Τέλος η καριέρα για τον προτεινόμενο Διοικητή της 3ης Υγειονομική Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γεώργιο Τοπαλίδη, καθώς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,  τον καρατόμησε πριν ακόμη αναλάβει καθήκοντα.  Αιτία το πλασματικό βιογραφικό που παρουσίασε μέσα στο οποίο αναγραφόταν και διδακτορικό, το οποίο δεν κατείχε.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος τίτλος σπουδών δεν αποτελεί προαπαιτούμενο της κάλυψης της θέσης, παρ' όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας, παύει τον κ. Γεώργιο Τοπαλίδη από τη θέση του προτεινόμενου Διοικητή της 3ης ΥΠΕ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή των Διοικητών των ΥΠΕ είναι το απολυτήριο Λυκείου με βάση τον τελευταίο νόμο.

Η υπόθεση διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των προτεινόμενων για τις θέσεις των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί διαπιστώθηκε και ότι άλλο αναγραφόταν στο βιογραφικό και άλλοι τίτλοι σπουδών κατατέθηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...