Κόσμος

Οργή Σαλβίνι: Επίθεση κατά πάντων με επίκληση στην Παναγία

Αμετακίνητος ως προς την απόφασή του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εμφανίστηκε την Τρίτη ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.

Επικαλούμενος την προστασία της Παρθένου Μαρίας, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι θα «ξαναέκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα» και επέκρινε τους πρώην συμμάχους του του Κινήματος των Πέντε Αστέρων για την κατάρρευση της πρώτης λαϊκιστικής κυβέρνησης στην Ιταλία.

«Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα όχι και μπλοκάρουν τα πάντα», είπε ο Σαλβίνι ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους ότι «φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία».

Πάντως, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διατηρηθεί η κυβέρνηση συνασπισμού, προκειμένου να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020, προτού η Ιταλία οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο Σαλβίνι, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ανέφερε πως θα ήθελε να περιμένει λίγο προκειμένου να εγκριθούν βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι.

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, που θα ακολουθήσει τη δήλωσή του ενώπιον της Γερουσίας, όπου εκφώνησε μια πολύ σκληρή ομιλία κατά του Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...