Περιβάλλον

Και τρίτος σεισμός στη Σάμο- Ανήσυχοι οι κάτοικοι

Ακόμη μία σεισμική δόνηση καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής, στον υποθαλάσσιο χώρο κοντά στη Σάμο. Ανησυχία έχει προκληθεί στους κατοίκους.

Ο νέος σεισμός που καταγράφηκε στις 23.15, ήταν επίσης μεγέθους 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών προκαλώντας επιπλέον ανησυχία στους κατοίκους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά σε εκείνους που ταρακούνησαν νωρίτερα το νησί, στα 23 χιλιόμετρα νότιο - νοτιοανατολικά της Σάμου και σε βάθος 10 χιλιόμετρα.

«Το φαινόμενο απαιτεί την προσοχή μας»

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ο Ευθύμιος Λέκκας για τους «δίδυμους» σεισμούς στην Σάμο όπου σε διάστημα περίπου μιας ώρας ο εγκέλαδος χτύπησε δύο φορές με ένταση 4,5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

«Οι σεισμοί έγιναν νότια της Σάμου με το επίκεντρο τους να απέχει μερικά χιλιόμετρα. Δεν είναι σύνηθες να καταγράφονται δύο συμβάντα τόσο άμεσα και στο ίδιο σημείο» σχολιάζει στο Νewsbomb.gr.

Εξηγεί πως το επίκεντρο εντοπίζεται στην προέκταση ενός ρήγματος που υπάρχει στον τουρκικό χώρο, του ποταμού Μαίανδρος.

«Οι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στη Σάμο αλλά και τα τουρκικά παράλια ενώ προβληματισμός υπάρχει για αυτό το ρήγμα και όχι για την Ελλάδα. Από την σεισμική δραστηριότητα δεν υπήρξαν ζημιές» συμπληρώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...