Κόσμος

Ινδονησία: Ισλαμιστής ιεροκήρυκας προσβάλλει τον Σταυρό - "Είναι στοιχείο του διαβόλου!"

Αντιδράσεις ακόμη και στους μουσουλμανικούς κύκλους έχει προκαλέσει ο Ισλαμιστής ιεροκήρυκας Abdul Somad (φωτογραφία) δεδομένου ότι σε ένα κήρυγμα χαρακτήρισε τον σταυρό ως "στοιχείο του διαβόλου"!

Το βίντεο αποσύρθηκε από το διαδίκτυο ως προσβλητικό αλλά παρά το γεγονός αυτό ο Σομάντ δικαιολόγησε τον εαυτό του, δηλώνοντας ότι δεν ήταν η πρόθεσή του να προωθήσει τη θρησκευτική μισαλλοδοξία.

Το κήρυγμα έγινε στο τζαμί Simpang Kelayang, ένα χωριό στην επαρχία Riau (νησί της Σουμάτρας). Οι δηλώσεις σχετικά με τον σταυρό διαδόθηκαν με ταχύτητα φωτός στις κοινωνικές πλατφόρμες. Στο βίντεο, δηλώνει: "Η περίοδος απαγγελίας του Κορανίου πραγματοποιήθηκε σε κλειστό τζαμί. Όχι σε γήπεδο, ούτε στην τηλεόραση, αλλά ήταν για εσωτερική χρήση των Μουσουλμάνων. Απάντησα σε μια ερώτηση σχετικά με τα αγάλματα και τη θέση του προφήτη Isa [Ιησού] σε σύγκριση με τους οπαδούς του Ισλάμ ".

Η εξήγηση δεν χρησίμευσε ιδιαίτερα βέβαια για να κατευνάσει την απογοήτευση του πληθυσμού, ιδιαίτερα των χριστιανών.

Η Ένωση Καθολικών Φοιτητών της Ινδονησίας (PMKRI)  ζήτησε από τον Somad να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, κατηγορώντας τον ιεροκήρυκα ότι θέτει σε κίνδυνο τις ειρηνικές διαθρησκευτικές σχέσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ