Κοινωνία

Ικαρία - 35χρονη αστροφυσικός: Ποια είναι τα μεγάλα ερωτηματικά της υπόθεσης

Νεκρή εντοπίστηκε σε χαράδρα, το απόγευμα της Τετάρτης, η 35χρονη Βρετανίδα αστροφυσικός, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ικαρία. To σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της είναι δύσβατο, ενώ πρόκειται για την περιοχή όπου συνήθιζε να τρέχει. Για τον εντοπισμό της στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η 35χρονη αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ -μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της, από την Κύπρο- έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμεναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ.

Το πτώμα της 35χρονης βρέθηκε σε μια χαράδρα, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφό της. Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης -που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή- εντόπισε το πτώμα της γυναίκας δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνισή της.

Η 35χρονη αστροφυσικός από τη Βρετανία, πήγε στην Ικαρία με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσουν τη Δευτέρα για την Κύπρο, μέσω Αθήνας. Το πρωί της Δευτέρας, όταν ξύπνησε ο 38χρονος, της τηλεφώνησε γιατί έλειπε. Στο τελευταία τους συνομιλία - σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της - η Νάταλι ανέφερε πως είχε πάει για τρέξιμο. Η ώρα, όμως, περνούσε και η 35χρονη δεν επέστρεφε. Ο σύντροφός της υποστηρίζει πως προσπάθησε ξανά να μιλήσει μαζί της, ωστόσο, η ίδια δεν απαντούσε. Έτσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι τα μεγάλα ερωτήματα για τη Νάταλι Κρίστοφερ παραμένουν αναπάντητα. Οι ειδικοί της Aστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Το θρίλερ της εξαφάνισης περιπλέχθηκε περεταίρω όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος στο δωμάτιο που διέμενε με τον σύντροφό της. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν η αιμορραγία οφείλεται σε φυσικά αίτια ή αν προκλήθηκε από κάποιο χτύπημα. Κατά πληροφορίες, ο σύντροφός της υποστήριξε στην κατάθεση που έδωσε στις Αρχές ότι το προηγούμενο βράδυ άνοιξε η μύτη της 34χρονης, αποδίδοντας στο γεγονός αυτό τα ευρήματα των αστυνομικών.

Εντύπωση προκαλούν και τα όσα ανέφερε η καμαριέρα του ξενοδοχείου στον ξενοδόχο, καθώς και την Αστυνομία: «Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχό μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα. Αυτά τα ερωτήματα, προς το παρόν, παραμένουν αναπάντητα οι απαντήσεις τους είναι δεδομένο ότι θα φωτίσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης