Εσωτερική Ασφάλεια

«Θα μιλήσουν τα Καλάσνικοφ» - Απειλές Ρομά στον Δήμαρχο Θερμαϊκού

Σοβαρές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει η κόντρα των Ρομά και του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, δέχτηκε απειλές.

Οπως ανέφερε ο ίδιος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ένας Ρομά τον απείλησε, λέγοντάς του πως «θα μιλήσουν τα Καλάσνικοφ», αν δε «συμμορφωθεί» ο Δήμος που προσπαθεί να απομακρύνει τον καταυλισμό των Ρομά από την περιοχή. Έχει παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά από τους Ρομά στο σημείο και μάλιστα έχουν κάψει το τελευταίο διάστημα 25 αυτοκίνητα, τα οποία είναι κλεμμένα. Ο κ. Τσαμασλής είπε μάλιστα πως η πλειοψηφία των Ρομά που τον απειλούν και έχουν παραβατική συμπεριφορά, είναι αυτοί που έχουν και μεγάλη περιουσία από τις δραστηριότητές τους.

Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού έχει πει πως θα προσπαθήσει να τους απομακρύνει με κάθε τρόπο απο την περιοχή, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία τα διαλύουν, παίρνοντας και πουλώντας τα εξαρτήματά τους και μετά τα καίνε.

«Ήρθαν πριν από λίγες μέρες στο προσωρινό μου γραφείο, στο δημαρχείο και μου είπαν ότι... θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ. Τους απάντησα πως αν το κάνουν, να το κάνουν τώρα γιατί δεν υποχωρώ. Θα διαλύσω τον καταυλισμό με κάθε κόστος αν δε φύγετε», είπε ο δήμαρχος στο Εθνος, ενώ τόνισε ότι και πρόσφατα στην παραλία των Νέων Επιβατών, δέχτηκε και πάλι απειλές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ