Κόσμος

Η φύση πολλές φορές σοκάρει!-Πύθωνας κάνει μια χαψιά αδέσποτο σκύλο στην Ινδία - Βίντεο

Ένα σοκαριστικό θέαμα κατέγραψε ένας κινηματογραφιστής στην Ινδία όταν ένας 4μετρος πύθωνας, καταβρόχθησε αδέσποτο σκύλο.

Οι πύθωνες είναι σε θέση να καταπιούν θηράματα ακόμα μεγαλύτερα κι από τη διάμετρο του ίδιου του κορμιού τους. Ανοίγουν τα σαγόνια τους και αρχίζουν να απολαμβάνουν το γεύμα τους.

Τη σπάνια στιγμή που ένας τεράστιος πύθωνας καταπίνει τη λεία του στη φύση κατέγραψε ένας Ινδός κινηματογραφιστής. Συγκεκριμένα, το φίδι με μήκος σχεδόν 4 μέτρα άρχισε να καταπίνει σιγά-σιγά το θύμα του, ένα αδέσποτο σκυλί.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών, το τεράστιο στόμα του ερπετού ανοίγει και αρχίζει η κατάποση του σκυλιού από το κεφάλι.

Ωστόσο, μετά από μόλις 14 δευτερόλεπτα, ο πύθωνας κάνει εμετό το θήραμά του, σέρνεται για λίγο γύρω απ’ αυτό και στη συνέχεια φεύγει.

https://youtu.be/LuPgE2KmV9w

Σύμφωνα με τον φυσιοδίφη κινηματογραφιστή, η απόφαση του πύθωνα να εγκαταλείψει το γεύμα του έγινε, πιθανότατα, εξαιτίας της παρουσίας ενός άλλου θηρευτή στην περιοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι πύθωνες προτιμούν να εγκαταλείψουν το θήραμά τους και να απομακρυνθούν, επειδή νιώθουν ότι κινδυνεύουν.

«Οι πύθωνες χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να καταπιούν το θήραμά τους και μπορούν να καταπιούν θηράματα μεγαλύτερα από τη διάμετρο του σώματός του επειδή τα σαγόνια τους δεν είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Μια τέτοια κατάποση τούς παίρνει ακόμη μεγαλύτερο χρόνο από το συνηθισμένο, οπότε, όταν μυριστούν κάποιον άλλο θηρευτή γύρω τους, τότε κάνουν εμετό για να διατηρήσουν την ενέργειά τους και το σκάνε», ανέφερε ο φυσιοδίφης στην βρετανική εφημερίδα, British Daily.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ