Κόσμος

Η Τουρκία απαγόρευσε τους "ομοφυλόφιλους Ολυμπιακούς"

Μετά τις παρελάσεις "υπερηφάνειας" έρχονται και οι Ολυμπιακοί των ομοφυλοφίλων! Η Τουρκία μάλιστα προχώρησε πρόσφατα σε απαγόρευση του αποκαλούμενου «Queer Olympix» της Κωνσταντινούπολης.

Οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη έχουν απαγορεύσει την αθλητική εκδήλωση "Queer Olympix", καθιστώντας αυτή μια ακόμη απαγόρευση σε μια σειρά εκδηλώσεων υπέρ της LGBT κοινότητας.

Το τρίτο ετήσιο Queer Olympix, το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, περιελάμβανε ποδόσφαιρο, beach volleyball και άλμα εις μήκος, ανέφερε ο εθελοντής διοργανωτής Elif Kaya.

Η αστυνομία στο Kadıköy της Κωνσταντινούπολης έφτασε στο σημείο της εκδήλωσης όπου οι διοργανωτές εγκαθιστούσαν τα απαραίτητα.

"Μας είπαν ότι δεν είχαμε άδεια να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας", δήλωσε ο Kaya.

Η περιφερειακή κυβέρνηση Kadiköy, σε επίσημη δήλωση, δήλωσε ότι απαγόρευσε την εκδήλωση για πρώτη φορά ως προφύλαξη "ενάντια στις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν λόγω κοινωνικών ευαισθησιών".

"Ο λόγος είναι να αποφευχθούν πιθανά εγκλήματα, να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η δημόσια τάξη και η δημόσια ηθική", ανέφερε η δήλωση.

Οι τουρκικές αρχές φέτος απαγόρευσαν για πέμπτη συνεχή χρονιά την ετήσια πορεία υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των LGBTI στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ