Οπλικά συστήματα

Η Τεχνητή Nοημοσύνη στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ - Πύραυλοι για αναζήτηση & καταστροφή στόχων από 40 μίλια μακριά - Στρατιώτες αποκτούν "σούπερ" όραση

Τα νεώτερα σχέδια του Στρατού των ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη προκαλούν ρίγος! Ο στρατός των Η.Π.Α. από καιρό έχει εμμονή με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολεμικά όπλα και φαίνεται ότι τώρα πλησιάζουν στην πλήρη ανάπτυξη αυτών των συστημάτων.

Πριν από μερικές εβδομάδες ακούστηκαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με ένα νέο τύπο προστατευτικού γυαλιού αναγνώρισης προσώπου που θα βοηθούσε τους στρατιώτες να εντοπίζουν στόχους από απόσταση δίνοντας τη δυνατότητα "να δουν μέσα από τα μάτια" οποιουδήποτε συστήματος όπλων. Ο Στρατός των Η.Π.Α. δήλωσε ότι ο μελλοντικός στρατιώτης θα μπορούσε να πυροβολήσει γύρω από τις γωνίες με την πεποίθηση ότι ο στόχος τους ήταν σωστά ορατός, καθώς επίσης και δίνοντας τη δυνατότητα να συνδεθεί με αεροσκάφη.

Ένα τροποποιημένο ακουστικό για gamers είναι αυτό που θα επιτρέψει στους στρατιώτες να βλέπουν μέσα από τα μάτια ενός drone, να σκοπεύσουν γύρω από τις γωνίες και να εντοπίσουν τα πρόσωπα των εχθρών στα βλέμματά τους.

"Πολύ σύντομα", οι στρατιώτες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εντοπίσουν τους εχθρούς, τους υπόπτους ή τα πρόσωπα ενδιαφέροντος που επιδιώκουν απλά κοιτάζοντας τα γυαλιά στο κεφάλι τους.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι του Στρατού δοκιμάζουν ένα καινούργιο σετ μικροφώνου-ακουστικού που θα επιτρέψει ενδεχομένως στους στρατιώτες να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα των ατόμων ανάμεσα σε πλήθος και πολλά άλλα, συμπεριλαμβανομένης της μετάφρασης των σημάτων δρόμου ξένης γλώσσας στα αγγλικά, μέσω των κοντινών drones , με εκπαίδευση οπουδήποτε σε ημι-εικονικό περιβάλλον, όλα μέσα από τον ίδιο φακό.

Οι αξιωματούχοι του στρατού τον Ιούλιο παρουσίασαν την τελευταία έκδοση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Οπτικής Αύξησης ή IVAS, ένα ελαφρύ σύνολο γυαλιών για τους στρατιώτες που τους επιτρέπει να συνδυάζουν τα ψηφιακά στοιχεία με το οπτικό πεδίο ενός στρατιώτη.

Ο Αμερικανικός Στρατός έχει ένα νέο τρίπτυχο: τεχνητή νοημοσύνη, επιτήρηση και αναγνώριση. Οι μονάδες Elite Special Forces άρχισαν να πειραματίζονται από το 2015.

Και πάμε σε έναν πύραυλο εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη.

Το σύστημα Cannon-Delivered Effects Munition (C-DAEM) θα χρησιμοποιήσει το GPS για τον εντοπισμό εχθρικών τανκ και θωρακισμένων οχημάτων, τα οποία θα σαρωθούν εκ των προτέρων από τον ουρανό.

Σύμφωνα με πηγές, το Πεντάγωνο θα επενδύσει τεράστια ποσά στα πυρομαχικά που κατευθύνονται από τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι το 2021.

Τα όπλα θα έχουν μια εμβέλεια έως 60 χιλιομέτρων ... και θα είναι σε θέση να αναζητήσουν μια περιοχή άνω των 28 τετραγωνικών χιλιομέτρων για τους στόχους τους, "αναφέρει το New Scientist. που επικαλείται η Daily Mail

Ο Στρατός των Η.Π.Α. δήλωσε πολλές φορές ότι αυτά τα συστήματα δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι πλήρως αυτόνομα από την έναρξη μέχρι την εκτέλεση, αλλά θα χρησιμοποιούν την Α.Ι. για να επιδιώκουν στόχους χωρίς καμία πιθανότητα διακοπής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές