Ρωσία

Η Ρωσία απαγορεύει τις οργανώσεις του Σόρος λόγω της "απειλής ασφάλειας"

Ο George Soros, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής hedge funds των οποίων τα δισεκατομμύρια έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική σε όλο τον κόσμο σε μέρη όπως η Σερβία, η Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να δει σύντομα τις οργανώσεις του να απαγορεύονται στη Ρωσία.

Η Ρωσία, έχει θέσει στο μικροσκόπιο τη δραστηριότητα των δύο κύριων οργανώσεων επιρροής του Σόρος, δηλαδή του Ιδρύματος «Ανοικτή Κοινωνία» και του Ινστιτούτου της "Ανοικτής Κοινωνίας". Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας είπε ότι οι οργανώσεις "συνιστούν απειλή για τα θεμέλια του συνταγματικού συστήματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την ασφάλεια του κράτους".

Όπως αναφέρει το CNBC:

"... τα Ιδρύματα της Ανοικτής Κοινωνίας (OSF) και το Ινστιτούτο Ανοιχτής Κοινωνίας (OSI) - θα τοποθετηθούν σε μια "λίστα διακοπής" ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων των οποίων οι δραστηριότητες θεωρήθηκαν "ανεπιθύμητες" από το ρωσικό κράτος ... Το OSF αντιμετώπισε για πρώτη φορά προβλήματα με τη ρωσική κυβέρνηση τον Ιούλιο, όταν υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να απαγορεύσει το ίδρυμα μαζί με αρκετούς άλλους φιλοδημοκρατικούς οργανισμούς που κατηγορούνται για την έναρξη «μαλακής επιθετικότητας» στη χώρα".

Δεν είναι η πρώτη φορά που είτε οι οργανώσεις του Soros έχουν απομακρυνθεί βίαια από την κυβέρνηση μιας χώρας. Πέρυσι, η Ουγγαρία πέρασε μια εκστρατεία «Stop Soros» που απαγόρευσε αποτελεσματικά όλες τις οργανώσεις του να λειτουργούν στη χώρα. Αυτοί οι νόμοι ανταποκρίθηκαν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και άλλες οντότητες που βοηθούν παράνομους αλλοδαπούς,και παραμένουν στα σύνορα της Ουγγαρίας.

Οι οργανώσεις του έχουν επίσης πιστωθεί με τη συνεργασία με τη MasterCard για τη χρηματοδότηση μεταναστών του τρίτου κόσμου που ταξιδεύουν στην Αμερική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ