Πολιτική

Η παραλία της Κιμώλου που μαγεύει με την απόκοσμη ομορφιά της (εικόνες)

Παρόλο που δεν συγκαταλέγεται στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων η Κίμωλος τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και περισσότερο το παρών ανάμεσα στις επιλογές εκείνων που θέλουν να απολαύσουν χαλαρές και ήρεμες διακοπές σε ένα πανέμορφο και ονειρικό σκηνικό που μόνο ευχάριστα συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει.

Στα δυνατά «χαρτιά» της συγκαταλέγονται κάποιες από τις πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων, ανάμεσα στις οποίες και τα Πράσα ή Πράσσα, κατά κοινή ομολογία η ωραιότερη και δημοφιλέστερη του νησιού.

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κιμώλου, σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τη Χώρα και 8 χλμ. από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται για την λευκή, χοντρή άμμο, τα υπέροχα γαλαζοπράσινα, σαν ψεύτικα νερά, και την θέα που σου μένει στο μυαλό.

Στην παραλία θα βρείτε ένα ήσυχο beach bar, ενώ υπάρχει και άφθονος χώρος για όσους δεν θέλουν να βρίσκονται στο οργανωμένο κομμάτι της ακτής.

Το άκρως αξιόλογο που συμβαίνει στην ακτή Πράσα είναι το γεγονός ότι λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, με τα βιβλία της να φιλοξενούνται σε καταλλήλως διαμορφωμένη βάρκα, μια δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» –στόχος της δημιουργίας του η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Τέλος, στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού λειτουργούν και ιαματικά λουτρά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ