Κοινωνία

Η μπασκέτα στη Χίο δεν είχε συντηρηθεί εδώ και 31 χρόνια

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα συνεχώς η εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του όταν μπασκέτα τον πλάκωσε στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

Οι μπασκέτες, αναφέρει το politischios.gr είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου από την τότε Τεχνική Εταιρεία του Δήμου.

Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000 οι μπασκέτες παρέμεναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια συντήρησης. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της συντήρησής τους, όμως αυτή – χωρίς να προκύπτει το γιατί- δεν συντηρήθηκαν ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι.

Αυτό που έγινε το 2002, όπως εξηγούν στον «Πολίτη» παράγοντες του Δήμου Χίου, ήταν η τσιμεντόστρωση του χώρου αφού μέχρι πριν υπήρχε χώμα στο έδαφος.

Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα, όπως αυτό της διάβρωσης, αφού απέχουν μόλις μερικά μέτρα από τη θάλασσα.

Η θεμελίωση των μπασκετών

Ως προς την θεμελίωση των μπασκετών, ο πιο εκτενής έλεγχος, δείχνει ότι μάλλον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο καθώς αυτό που οδήγησε στην πτώση της μπασκέτας ήταν η διάβρωση των μεταλλικών σωλήνων που στήριζαν όλη την κατασκευή.

Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα, κατά τους μηχανικούς, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί εξωτερικά ενώ η έρευνα βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια τότε θα μιλάμε για μία μπασκέτα που ήταν ασυντήρητη για 31 συναπτά έτη.

Σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς ο χώρος ανήκει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου και έχει μισθωθεί από τον Δήμο Χίου μαζί με το ακίνητο της περιοχής προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

(φωτογραφία από politischios.gr)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...