Κίνα

Η Κίνα ετοιμάζει αιματοκύλισμα: Δεκάδες τεθωρακισμένα & φορτηγά στα σύνορα με Χονγκ Κονγκ - Προς βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων


Προς βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ οδηγείται το κινέζικο καθεστώς, με την αποστολή δεκάδω τεθωρακισμένων οχημάτων και φορτηγών στα σύνορα με την πόλη-κράτος. Οι Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν βγει εκτός ελέγχου και οι φόβοι της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαροι.

Αστυνομικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα συγκεντρώνουν οι κινεζικές αρχές κοντά στα σύνορα της ηπειρωτικής Κίνας με την ημιαυτόνομη πόλη - κράτος του Χονγκ Κονγκ, με το καθεστώς του Πεκίνου να απειλεί εμμέσως τους διαδηλωτές και να σημειώνει ότι "ζητούν την αυτοκαταστροφή τους".

Τη Δευτέρα το απόγευμα, το κινεζικό κρατικό αγγλόφωνο μέσο Global Times αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο Twitter βίντεο στο οποίο εμφανίζονται δυνάμεις και οχήματα της Λαϊκής Ένοπλης Αστυνομίας να συγκεντρώνονται στην Σενζέν, κινεζική πόλη κοντά στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Η Λαϊκή Ημερησία, επίσημο όργανο του κυβερνώντος ΚΚ Κίνας, αναδημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο η Λαϊκή Αστυνομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει "ταραχές, βία, εγκληματικές και ανατρεπτικές δραστηριότητες και ζητήματα κοινωνικής ασφάλειας που σχετίζονται με τρομοκρατία".

Ανάρτηση του λογαριασμού των Global Times στην κινεζική γλώσσα αναφέρει ότι "εάν οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ δεν μπορούν να διαβάσουν το τι σημαίνει η συγκέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων στη Σενζέν, τότε ζητούν την αυτοκαταστροφή τους", σύμφωνα με τη μετάφραση του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam, σημείωσε νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις της ότι οι "παράνομες ενέργειες στο όνομα της ελευθερίας" καταστρέφουν το κράτος δικαίου στην πόλη - κράτος και ότι η ανάκαμψη της τελευταίας από το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων θα μπορούσε να πάρει αρκετό καιρό.

Το Πεκίνο κάλεσε τις αρχές του Χονγκ Κονγκ να τιμωρήσουν την "τρομοκρατική δραστηριότητα" την οποία χρεώνει στους διαδηλωτές "χωρίς επιείκεια και χωρίς έλεος".

Τη Δευτέρα, ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας των διαδηλωτών, ενώ σήμερα Τρίτη, ο αερολιμένας έχει ανοίξει, ωστόσο η αεροπορική Cathay Pacific έχει ήδη ματαιώσει άνω των 200 πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο.

Νέα ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία εντός του αεροδρομίου διεξάγεται και σήμερα.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν προ εβδομάδων, με αφορμή σχέδιο νόμου που επέτρεπε τις εκδόσεις πολιτών του Χονγκ Κονγκ στην ηπειρωτική Κίνα, ωστόσο έχουν λάβει πλέον ευρύτερες αντικαθεστωτικές διαστάσεις, ενάντια στον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών που φέρνει η όλο και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της πάλαι ποτέ βρετανικής αποικίας στην Κίνα.
https://www.youtube.com/embed/QoKF2ycHGMc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...