Οικονομία

Η ημέρα που οι 500 πιο πλούσιοι του πλανήτη έχασαν 117 δισ. δολάρια! Μεγάλος «χαμένος» ο Μπέζος

Το 2,1% της συνολικής καθαρής περιουσίας τους έχασαν χθες οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη, μεταδίδει το Bloomberg.

Κι αυτό καθώς οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη βουτιά από την αρχή του έτους εν μέσω του κλιμακούμενου σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου. Εικοσιένας ζάπλουτοι που φιγουράρουν στο δείκτη Bloomberg Billionaires Index έχασαν συνολικά ένα και πλέον δισ. ευρώ, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που είδε τις μετοχές του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου να κάνουν βουτιά και την περιουσία του να μειώνεται κατά 3,4 δισ. δολάρια. Παραμένει, ωστόσο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσιακά στοιχεία αξίας 110 δισ. δολαρίων.

Αλλά και στο Χονγκ Κονγκ η ελίτ βιώνει τον «πόνο» από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που επί εννέα εβδομάδες έχουν παραλύσει το οικονομικό κέντρο της πόλης. Η καθαρή αξία των δέκα πιο πλούσιων, που αντλούν τις περιουσίες τους από εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείας έχει μειωθεί κατά 19 δισ. δολάρια από τις 23 Ιουλίου. Ωστόσο, ακόμη και μετά τις χθεσινές απώλειες, οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη, εξακολουθούν να ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία 5,4 τρισ. δολαρίων -ποσό που έχει αυξηθεί κατά 11% από την 1η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...