Κόσμος

Η «αγιογραφία» του Τραμπ και το τρολάρισμα στο Twitter

Την περασμένη Τρίτη, ο αμερικανός ζωγράφος - και γνωστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ - Τζον Μακ Νότον (Jon McNaughton) αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο έργο του. Με τίτλο «Το Αριστούργημα», απεικονίζει τον Ντόναλντ Τραμπ να παρουσιάζει έναν πίνακα που μόλις έχει ολοκληρώσει.

Στο έργο του, ο Μακ Νότον δίνει ένα μεγαλοπρεπές πορτρέτο του 45ου προέδρου των ΗΠΑ να κάθεται μπροστά σε ένα καβαλέτο, κρατώντας την παλέτα του. Τραβά ένα κόκκινο βελούδινο ύφασμα με το οποίο είναι καλυμμένος ο πίνακας που μόλις έχει ολοκληρώσει. Με εσκεμμένη ίσως ασάφεια, όμως, δεν φαίνεται τι ακριβώς έχει ζωγραφίσει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και μοιάζει αρκετά με «Τα Νούφαρα» του Κλόντ Μονέ.

https://twitter.com/McNaughtonArt/status/1163831145542193153

Ο Μακ Νότον επεκτάθηκε στο νόημα του έργου του με βίντεο που ανάρτησε στο YouTube: «Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Αμερική;» διερωτάται. «Τα τελευταία λίγα χρόνια του Προέδρου Τραμπ στην εξουσία ήσαν αξιοσημείωτα. Άλλαξε, οικονομικά, την κατεύθυνση της χώρας, κατέστρεψε τον ISIS, διαπραγματεύθηκε με χώρες στη διεθνή σκηνή και υπήρξε μια δυνατή φωνή για τα Αμερικανικά ιδανικά. Δεν ήταν εύκολο, καθώς εμποδίστηκε τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς, χλευάστηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και από το βαθύ κράτος κυνηγήθηκε σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την προεδρία του. Όμως, το "έργο ζωγραφικής" δεν έχει ολοκληρωθεί!»

Ο Μακ Νότον είναι γνωστός υποστηρικτής του Τραμπ, καθώς τον έχει ζωγραφίσει και άλλες φορές υπό θετικό πρίσμα: να αγκαλιάζει την αμερικανική σημαία, να παίζει αμερικάνικο φούτμπολ και να διδάσκει τους αντιπάλους του να ψαρεύουν. Στον αντίποδα, απεικόνισε τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, να παίζει βιολί ενώ από πίσω του η Ουάσιγκτον καίγεται.

Το Διαδίκτυο «βόγκηξε» στην κυριολεξία από τα memes του «Αριστουργήματος» που κυκλοφορούν εδώ και μέρες, με διάφορες εκδοχές του πίνακα που έχει ολοκληρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στο έργο του Μακ Νότον.

Κυριάρχησαν τα memes με πολιτικό περιεχόμενο, τα οποία δείχνουν τον τον Τραμπ να ζωγραφίζει κρατούμενους πρόσφυγες, καιόμενους σταυρούς της Κου Κλουξ Κλαν ή σβάστικες.

https://twitter.com/kevinwmoore/status/1163865508266905601

https://twitter.com/RysaWalker/status/1163864028663468039

Αλλού, ο Τραμπ ζωγραφίζει τον εαυτό του με τον πάλαι πότε φίλο του Τζέφρι Έπσταϊν, τον παιδόφιλο επιχειρηματία ο οποίος αυτοκτόνησε πρόσφατα στο κελί του.

https://twitter.com/peterhassett/status/1163848580186198017

Κάποιος θέλει να αποκαλύπτει ο Ντόναλντ Τραμπ το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα που φιλοτέχνησε ο Κέχιντε Γουάιλι (και το οποίο υπάρχει στη National Portrait Gallery στην Ουάσινγκτον).

https://twitter.com/skolanach/status/1163864364727668736

Ένας άλλος φαντάζεται ότι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ζωγράφισε τον Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον οποίο εξάλλου έχει μία σχέση αγάπης - μίσους.

https://twitter.com/skolanach/status/1163861987077443584

Τέλος, μία χρήστρια του Twitter φαντάζεται ότι ζωγράφιζε το έργο «Η Κραυγή» του Νορβηγού ζωγράφου Έντβαρτ Μουνκ, υπονοώντας ότι αυτή είναι η αρμόζουσα αντίδραση στο όραμα του Τραμπ για το μέλλον της Αμερικής.

https://twitter.com/HelenKennedy/status/1163860104380387329

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...