ΗΠΑ

ΗΠΑ-Υπόθεση Έπσταϊν: "Διαθεσιμότητα" για τους δύο φρουρούς της φυλακής που βρισκόταν υπό κράτηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τη φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου ο Τζέφρι Έπσταϊν φέρεται να αυτοκτόνησε, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έκβασης της έρευνας για το θάνατό του.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήθελε να διεξαχθεί επίσημη έρευνα σχετικά με τις συνθήκες πίσω από τον θάνατο του Τζέφρι Έπσταϊν σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τη φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου ο Τζέφρι Έπσταϊνφέρεται να αυτοκτόνησε στις 10 Αυγούστου, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έκβασης της έρευνας για το θάνατό του, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο αρχιφύλακας του σωφρονιστικού καταστήματος προσωρινά τοποθετήθηκε σε άλλη θέση.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα ήθελε να διεξαχθεί επίσημη έρευνα σχετικά με τις συνθήκες πίσω από τον θάνατο του Τζέφρι Έπσταϊν σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

«Βασικά αυτό που λέμε είναι ότι θέλουμε έρευνα. Θέλω πλήρη διερεύνηση και αυτό είναι που απαιτώ απόλυτα. Αυτό είναι αυτό που ο Γενικός μας Εισαγγελέας, ο θαυμάσιος γενικός εισαγγελέας μας, κάνει. Κάνει πλήρη διερεύνηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Τραμπ.

Η δήλωση έρχεται μετά από την αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα Γουίλιαμ Μπαρ ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για «σοβαρές παρατυπίες» στην ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης όπου κρατούνταν ο Έπσταϊν όταν βρέθηκε νεκρός στις 10 Αυγούστου.

Ο Έπσταϊν φέρεται να αυτοκτόνησε στη φυλακή όπου παρέμενε εν όψει της δίκης του με την κατηγορία της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Μετά τις αναφορές για τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου ο κ. Τραμπ μοιράτσηκε tweet του κωμικού Τέρενς Γουίλιαμς που κατηγορούσε τον Μπιλ και τη Χίλαρι Κλίντον για τον θάνατο του Έπσταϊν, χωρίς να παρέχει κάποια απόδειξη.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο δισεκατομμυριούχος κινούνταν στους ίδιους κύκλους στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει στο περιοδικό New York το 2002 ότι ο Έπσταϊν ήταν «θαυμάσιος τύπος» και «πολύ διασκεδαστικό να είναι μαζί του».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...