ΗΠΑ

ΗΠΑ: Συζήτηση για σχέδια αποχώρησης από το Αφγανιστάν- Σύσκεψη Τραμπ με συμβούλους

Ένα ειρηνευτικό σχέδιο φαίνεται πως θα τεθεί επί τάπητος, με στόχο, την διασφάλιση της ασφάλειας και της εξάλειψης της τρομοκρατίας από το Αφγανιστάν, αλλά και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν επιχειρούν να φτάσουν σε ειρηνευτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την αποχώρηση ξένων στρατιωτών από τη χώρα έναντι διασφαλίσεων ότι η χώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει συνάντηση με υψηλόβαθμους συμβούλους του για να συζητήσει συγκεκριμένα σχέδια αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μετέδωσαν τα ΜΜΕ.

Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου Μικ Μουλβάνεϊ και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης και συμβούλους εθνικής ασφαλείας προκειμένου να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη λεπτομερή στρατηγική αποχώρησης από το Αφγανιστάν, μετέδωσε η Washington Post επικαλούμενη αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσουν στον Τραμπ σχέδιο περικοπής του αριθμού των στρατιωτών από 14.000 σε τουλάχιστον 8.000, αναφέρεται.

Ο Τραμπ και η ομάδα του θα επανεξετάσουν επίσης την πρόοδο που έχει γίνει από τον ειδικό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Καλίλζαντ που διαπραγματεύεται το ειρηνευτικό σχέδιο με τους Ταλιμπάν.

Το ειρηνευτικό σχέδιο αναμένεται να βάλει τέλος σε περίπου 18 χρόνια συγκρούσεωνκαι να επισημοποιήσει σημαντική αποχώρηση αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν. Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν επιχειρούν να φτάσουν σε ειρηνευτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει την αποχώρηση ξένων στρατιωτών από τη χώρα έναντι διασφαλίσεων ότι η χώρα δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ