ΗΠΑ

ΗΠΑ: Νέα τεθωρακισμένα με όπλα λέιζερ σχεδιάζει ο αμερικανικός στρατός-Εικόνες

Η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να μην ωθήσει και στην εξέλιξη των οπλικών συστημάτων κάθε χώρας.

Την στιγμή που τα εξοπλιστικά προγράμματα των μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου, όπως η Κίνα και η Ρωσία, έχουν επικεντρωθεί σε νέες τεχνολογίες αιχμής, τα τεθωρακισμένα των ΗΠΑ κάνουν ένα βήμα μπροστά με πληροφορίες για ένα νέο σύστημα λέιζερ που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα όπλων λέιζερ υψηλής ισχύος για να αναπτύξει ένα νέο σύστημα για τα τεθωρακισμένα του, το ποίο θα νικήσει τα επανδρωμένα συστήματα αέρος και εδάφους των αντιπάλων.

Το νέο οπλοστάσιο λέιζερ του Στρατού των ΗΠΑ βρίσκεται ακόμη σε δοκιμές σύμφωνα με το Defence Blog. Σκοπός του θα είναι να παρέχει άμεση προστασία 360º στα τεθωρακισμένα οχήματα, εξαϋλώνοντας απειλές τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.

Ο στρατός θα παρουσιάσει για πρώτη φορά φέτος, στην ετήσια παρουσίαση των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα laser υψηλής τεχνολογίας (HEL-TVD) εφαρμοσμένα σε τεθωρακισμένα οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, ένα σύστημα λέιζερ κατηγορίας 100 kW ενσωματωμένο σε πλατφόρμα τεθωρακισμένου που αναπτύχθηκε από την Dynetics και την Lockheed Martin.

Στο πλαίσιο της νέας εξοπλιστικής στρατηγικής που ακολουθεί ο στρατός των ΗΠΑ, παρόμοια συστήματα δοκιμάζονται και σε φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, δίχως όμως να έχει εμφανιστεί κάποιο πρωτότυπο ακόμη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...