ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μόνο έξι από τα 61 βομβαρδιστικά αεροπλάνα Β-1 είναι πλήρως ικανά να συμμετάσχουν σε πολεμικές αποστολές

Το περιοδικό Air Force Magazine παρέχει μια δήλωση Αμερικανού γερουσιαστή που δηλώνει ότι από τα 61 βαριά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-1 που διαθέτει η αμερικανική πολεμική αεροπορία, τα 15 βρίσκονται σε αποθήκες ενώ τα 39 περνούν ακόμη επιθεωρήσεις ετοιμότητας, δίχως να γνωρίζει κανείς το τελικό πόρισμα.

«Ο στόλος B-1 βρίσκεται εν μέσω εντατικής διαδικασίας εργασιών συντήρησης και αναβαθμίσεων», δήλωσε ο γερουσιαστής κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Ζητήθηκε από τους υπεύθυνους της επιτροπής να παράσχουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση συντήρησης B-1 για να αντιστρέψουν τα προβλήματα του στόλου.

Ο στρατηγός Timothy Ray, επικεφαλής της διοίκησης παγκόσμιων επιχειρήσεων για την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, αναγνώρισε ότι η ενίσχυση των βομβαρδιστικών Β-1 είναι απαραίτητες. Τα Boeing B-1 τέθηκαν πρώτη φορά σε λειτουργία τη δεκαετία του 1980, αλλά η πρώτη τους πολεμική αποστολή ήρθε το 1998.

«Δεν είναι ένα νέο αεροπλάνο,» είπε ο Ray, «αλλά με την κατάλληλη φροντίδα και αναβάθμιση μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο» πρόσθεσε.

Τα βομβαρδιστικά B-1 κατέχουν σχεδόν 50 παγκόσμια ρεκόρ στην ταχύτητα, το βάρος φορτίου, την εμβέλεια και την ακρίβεια στην κατηγορία τους. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν καθημερινά αποστολές για χάριν αμερικανικών συμφερόντων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...