ΗΠΑ

ΗΠΑ: Ακόμη ένας νεκρός από αυτοκτονία σε φυλακή μετά τον Επστάιν

Ένας 43χρονος κρατούμενος εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο στο κελί του στην Ειδική Μονάδα Στέγασης του Κέντρου Κρατήσεων του Μαϊάμι. Τον μεγαλύτερο αριθμό αυτοκτονιών σε ομοσπονδιακές φυλακές καταγράφουν οι αμερικανικές αρχές.

Μόλις δύο εβδομάδες μετά την αυτοκτονία του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Επστάιν μέσα σε ομοσπονδιακή φυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, άλλος ένας κρατούμενος σε μια ομοσπονδιακή μονάδα φυλακών έχασε τη ζωή του, πιθανώς από αυτοκτονία, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Ο Πέδρο Γκονζάλες, ένας 43χρονος που είχε φυλακιστεί τον Δεκέμβριο, αφού κατηγορήθηκε για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών από έναν καταδικασμένο εγκληματία, βρέθηκε χωρίς σφυγμό στο κελί του, μέσα στην Ειδική Μονάδα Στέγασης του Κέντρου Κρατήσεων του Μαϊάμι, περίπου στις 6:45 μ.μ. το Σάββατο, δήλωσε η Κεντρική Υπηρεσία Φυλακών των Ηνωμένων Πολιτειών (BOP).

Σύμφωνα με τη BOP, οι υπάλληλοι του Κέντρου προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του Γκονζάλες, ωστόσο όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι υπάλληλοι, ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είχε εκδηλώσει αυτοκτονικές τάσεις, ωστόσο είχε απομονωθεί, επειδή είχε προηγουμένως είχε απειλήσει να βλάψει άλλους κρατούμενους.

Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του Γκονζάλες, ο διευθυντής της εγκατάστασης υπενθύμισε στους υπαλλήλους της BOP ότι «έπρεπε να διεξάγουν μετρήσεις των κρατούμενων και να παρακολουθούν κλήσεις, σύμφωνα με την πολιτική των φυλακών. Σε αυτό το πλαίσιο, οφείλουν να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των κρατούμενων και να ελέγχουν αν αυτοί αναπνέουν».

Στο μεταξύ, η USA Today ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν εντός των ομοσπονδιακών εγκαταστάσεων, πριν από το θάνατο του Επστάιν, με 27 κρατούμενους να δίνουν τέλος στη ζωή τους μέσα στο 2018, αριθμός που ήταν ο μεγαλύτερος στα πέντε τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ