Πατριαρχεία

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου στην Κοινότητα Μελβούρνης (βίντεο)

Μήνυμα ενότητας, θέλησε να αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, όπως δήλωσε μάλιστα, αποκλειστικά, στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν στην είσοδο του κτιρίου ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Κουκουβιτάκης, και ο ταμίας Μαρίνης Πυρπυρής.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας, ξεκινώντας από τις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Ο κ. Κουκουβιτάκης, τον ενημέρωσε για τα εν λόγω προγράμματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για το πρόγραμμα εκμάθησης Αρχαίων Ελληνικών της Κοινότητας, όπου σπουδάζουν 80 άτομα. Ο κ. Μακάριος, εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα σε μια μελλοντική επίσκεψη στη Μελβούρνη, να του δοθεί η δυνατότητα να τους συναντήσει από κοντά και να τους ακούσει να απαγγέλουν αρχαίο κείμενο.

Στη συνέχεια, μετέβη στα διοικητικά γραφεία της Κοινότητας, όπου εντύπωση του προκάλεσε μια παλιά φωτογραφία, του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κατόπιν, κ. Μακάριος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κοινότητας, και ακολούθησε γεύμα.

Προηγουμένως, ο Αρχιεπίσκοπος, μίλησε αποκλειστικά, στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS.

https://www.facebook.com/sbsgreek/videos/532105130661583/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ