Κόσμος

Επίθεση Γάλλων αντιεξουσιαστών στο ελληνικό προξενείο στη Ναντ - «Αντίποινα» για τα Εξάρχεια (Εικόνες)

Επίθεση στο ελληνικό προξενείο στη Ναντ πραγματοποίησαν Γάλλοι αντιεξουσιαστές με αφορμή τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Κατά την επιδρομή έγραψαν μηνύματα καλώντας να σταματήσει η επιχείρηση «νόμος και τάξη» στα Εξάρχεια, ενώ έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη του προξενείου με σφυριά.

Οπως αναφέρουν στο κείμενό τους που αναρτήθηκε στο γαλλικό Indymedia, η επίθεση έγινε σε απάντηση των αστυνομικών επιχειρήσεων της 26ης Αυγούστου στα Εξάρχεια κατά την οποία «προσήχθησαν 143 μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν τρεις καταληψίες από τις τέσσερις καταλήψεις που εκκενώθηκαν».

«Βράζουν» τα Εξάρχεια

Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γαλλικό προξενείο υπογράφει κάποιος με το ψευδώνυμο «ένας λύκος», σημειώνοντας ότι η ενέργεια ήταν μια απλή προειδοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν πυροδοτηθεί εντάσεις στα Εξάρχεια, ενώ το βράδυ της Πέμπτης προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αναρχικούς και ΜΑΤ.

Κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στα Εξάρχεια τάχθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ