Κοινωνία

Επέμβαση αστυνομίας για τις συμπλοκές των αλλοδαπών στον ΟΣΕ

Οι περισσότεροι αλλοδαποί συλληφθέντες έλαβαν υπηρεσιακό σημείωμα οικειοθελούς αποχώρησης. Λιγότερες οι συμπλοκές, λένε επαγγελματίες.

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση με τις συμπλοκές αλλοδαπών στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις της αστυνομίας σύμφωνα με τους καταστηματάρχες που εργάζονται εκεί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, οι καβγάδες που ξεσπούσαν μεταξύ μεταναστών και προσφύγων έχουν ελαττωθεί.

«Από τότε που ήρθε η κλούβα της αστυνομίας, δεν έχω ξαναδεί καβγά», σημειώνει η Μένια που εργάζεται σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ προσθέτοντας πως πριν την πρώτη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας είχε δει καβγάδες στους οποίους χρησιμοποιούσαν μέχρι και ρόπαλα ή μαχαίρια.

Η ίδια σημειώνει πως στη μείωση των καβγάδων βοήθησε και η τήρηση του ωραρίου από τις επιχειρήσεις που διατηρούν μετανάστες επιχειρηματίες μετά από τις οδηγίες των αρχών. «Πλέον όλα τα καταστήματα κλείνουν στις 9.00 και έτσι δεν μαζεύεται πολύ κόσμος τις βραδινές ώρες ώστε να προκληθούν φασαρίες», αναφέρει η ίδια.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο Άχμαντ, θαμώνας στο πακιστανικό κουρείο που είναι λίγα βήματα παρακάτω από την επιχείρηση που εργάζεται η Μένια. «Επειδή ήταν το ραμαζάνι, κλείναμε περίπου στις 10.00. Τώρα, το μαγαζί κλείνει στις 9.00», αναφέρει διευκρινίζοντας ότι και ο ίδιος έχει παρατηρεί πως τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. «Πριν καθόντουσαν πολλά άτομα απέναντι στο πεζοδρόμιο. Κάπνιζαν χασίς ενώ συχνά μάλωναν. Ούτε εγώ δεν ξέρω τον λόγο. Τώρα είναι καλύτερα», δηλώνει.

Ο Θανάσης, ιδιοκτήτης εστιατορίου τα τελευταία δέκα χρόνια διαφωνεί. «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Συνεχίζουν να μαλώνουν. Και πού τους πιάνει η αστυνομία, τι γίνεται; Τους αφήνει. Εγώ τα ίδια πρόσωπα βλέπω συνέχεια», αναφέρει, προσθέτοντας πως οι καβγάδες που ξεσπούν έχουν άμεση επίδραση στην κίνηση του μαγαζιού. Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο Χάρης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα επί δύο χρόνια στην περιοχή στην οποία και διαμένει μάλιστα. «Τους συλλαμβάνουν, τους παίρνουν τα όπλα, τους αφήνουν και πηγαίνουν πάλι στα κινέζικα και αγοράζουν μαχαίρια», σημειώνει λέγοντας ωστόσο πως στους καβγάδες που ξεσπούν βλάπτουν ο ένας τον άλλο και όχι τους κατοίκους της περιοχής.

Αστυνομικά στοιχεία

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, οι αρχές έχουν κάνει συνολικά 334 ελέγχους στον ΟΣΕ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Κατά τους ελέγχους αυτούς, συνελήφθησαν 134 αλλοδαποί από την Αλβανία, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Μαρόκο, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και τη Συρία οι οποίοι δεν διέθεταν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Από τους 134, οι δέκα ήταν ανήλικοι και θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων. Από τους υπόλοιπους, δύο άτομα αλβανικής καταγωγής απελάθηκαν ενώ άλλοι 13 κρατούνται για διοικητική απέλαση. Οι υπόλοιποι 109 έλαβαν υπηρεσιακό σημείωμα οικειοθελούς αποχώρησης από τη χώρα εντός 30 ημερών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...