Ρωσία

Εξοπλίζεται μανιωδώς η Ρωσία: Έτοιμο το υπερσύγχρονο stealth βομβαρδιστικό Tupolev PAK-DA - Μεγάλα σχέδια από τη Μόσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς ο "Ψυχρός Πόλεμος Νο2" συνεχίζεται ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, η Μόσχα ενισχύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση ενός νέας στρατηγικής βομβιστικού στρατηγικής επόμενης γενιάς.

Το TASS αναφέρει ότι το Tupolev PAK DA που έχει αναπτυχθεί για τη Ρωσική Αεροπορική Δύναμη θα υποβληθεί σε δοκιμές στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων και Ανάπτυξης στην πόλη Zhukovsky έξω από τη Μόσχα τον επόμενο μήνα.

"Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για τη δοκιμή και την περαιτέρω ανάπτυξη των ισχυρά αναβαθμισμένων αεροσκαφών Tu-22M3M, Tu-160 και Tu-95MS μαζί με εργασίες μεγάλης κλίμακας για τη δοκιμή του μελλοντικού συγκροτήματος αερομεταφορών μεγάλης εμβέλειας [PAK DA]", δήλωσε ο CEO της Tupolev Αλέξ. Κονγιούχοφ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης κατά την 70ή επέτειο του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων και Ανάπτυξης του Zhukovsky.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας στην ανώτερη έδρα του κοινοβουλίου της Ρωσίας, Βίκτορ Μποντάρεφ, ανέφερε ότι το stealth bomber PAK DA αναμένεται να αντικαταστήσει τα βομβαρδιστικά Tu-22M3, Tu-95MS και Tu-160.

Η προμήθεια των νέων αεροσκαφών στη Ρωσική Αεροναυτική Δύναμη αναμένεται να ξεκινήσει το 2025 έως το 2030. Δεν υπάρχει λόγος για το αν οι βομβαρδισμοί θα μεταφέρουν υπερηχητικά όπλα.

Η ανακοίνωση της Ρωσίας για ένα νέο βομβαρδιστικό μοντέλο έρχεται καθώς νέες αναφορές από τα δυτικά μέσα δείχνουν ότι ο αντίστοιχος αμερικανικός stealth bomber της επόμενης γενιάς της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούσε να λειτουργήσει στα μέσα του 2020 και θα μπορούσε να πετάξει ήδη από το 2021.

Υπάρχουν περιορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη δοκιμασία τον επόμενο μήνα στο Zhukovsky. Οι κυβερνητικοί και οι υπάλληλοι του Tupolev δεν έδωσαν λεπτομέρειες. Προσεκτικά διατυπωμένες δηλώσεις από την εταιρεία αναφέρουν ότι το έργο ανάπτυξης βρίσκεται κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσης και οι παραδόσεις αναμένονται μέχρι το 2025.

Μια προηγούμενη ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δοκιμές πτήσης αναμένονταν το 2019.

Επίσης το Σάββατο αναφέρθηκε ότι η εταιρεία αεροσκαφών Sukhoi, μέρος της εταιρείας United Aircraft Corporation της Ρωσίας, ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής πετρελαιοκινητήρων 5ης γενιάς Su-57 και σύντομα θα παραδώσει αυτά τα αεροπλάνα στην αεροδιαστημική δύναμη της χώρας.

Εικόνες που δημιουργήθηκαν από το Tupolev PAK DA εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Military Update του YouTube, και παρουσιάζουν αρκετά λεπτά από το σχεδιασμό του αεροσκάφους.

https://www.youtube.com/watch?v=oXUuQc9b1zY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ