Ενέργεια

Τουρκικά ΜΜΕ: "Το Γιαβούζ άρχισε γεώτρηση ανοιχτά της Καρπασίας" - "Σε 24ωρη επιφυλακή το ΠΝ της Τουρκίας"

Στο πλαίσιο του σχεδίου κλιμάκωσης της Άγκυρα λειτουργούν και τα τουρκικά ΜΜΕ που ελέγχονται άμεσα από τον Ερντογάν, συνεχίζοντας με αμείωτη ένταση τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα για την κυπριακή ΑΟΖ και τις φερόμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας, για τις οποίες δεν έχουμε δει καμία απόδειξη.

Τελευταίο "χτύπημα" του τουρκικού μηχανισμού προπαγάνδας είναι η πληροφορίες περί έναρξης γεώτρησης ανοικτά της Καρπασίας από το Γιαβούζ, και παραμονής του στην περιοχή για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Η Τουρκία επιταχύνει τις ενέργειές της στην ανατ. Μεσόγειο με το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» να φέρεται να έχει ξεκινήσει (και εκείνο) γεώτρηση στον κόλπο της Καρπασίας, σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», που εκτιμά ότι η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Ενέργειας σήμερα στα Κατεχόμενα πραγματοποιείται για να στείλει μήνυμα της Άγκυρας σε όλον τον κόσμο.

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατ. Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες.

Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων.

Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις στην ανατ. Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Μπαρμπαρός», αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, προσθέτοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας βρίσκεται σε επιφυλακή με πλοία, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επί 24ώρου βάσεως.

Η εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρει επίσης ότι υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, με την επίσκεψή του σήμερα στο γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στα ανοιχτά της Καρπασίας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ανατ. Μεσόγειο.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στις 18-20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Νίκαια της Γαλλίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνουν νέοι από τις χώρες της ανατ. Μεσογείου, όπου θα εξηγήσει κι εκεί την αποφασιστικότητα της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...