Κόσμος

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας - Καταρρίφθηκε ρωσικό drone στη Συρία - Οι Ρώσοι "δείχνουν" τους Τούρκους

Ρωσικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου ORLAN-10 καταρρίφθηκε στη Συρία, πιθανότατα από τουρκικές δυνάμεις, προκαλώντας οργή και πολλά νεύρα στη Μόσχα για την ύποπτη στάση της Άγκυρας στην περιοχή.

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό ότι στο δυτικό τμήμα της συριακής επαρχίας Χάμα καταρρίφθηκε ένα ρωσικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, το οποίο διεξήγαγε αναγνώριση.

Οι βολές που κατέρριψαν το μη επανδρωμένο όχημα, πιστοποιήθηκε από τους Ρώσους ότι πυροδοτήθηκαν στο ρωσικό drone λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τουρκικό σημείο ελέγχου.

Όπως μπορεί να φανεί και σε σχετική φωτογραφία, το ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από βολές μικρών αυτομάτων όπλων. Ωστόσο, με δεδομένο ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στο τουρκικό παρατηρητήριο, Ρώσοι αμυντικοί εμπειρογνώμονες δεν απέκλεισαν το γεγονός δράσης των τουρκικών δυνάμεων ή των φιλοτουρκικών ομάδων τους σε αυτόν τον τομέα, δεδομένου ότι η Άγκυρα δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί προηγουμένως.

Επιπλέον, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι αυτό το τουρκικό παρατηρητήριο έχει περικυκλωθεί από το συριακό στρατό.

Πολεμική κινητοποίηση στο Λίβανο

Επίσης σήμερα το πρωί είχαμε ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο εντοπίστηκε στο ανατολικό Λίβανο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες από την Συρία, το ισραηλινό μαχητικό πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο στην περιοχή Ba'albak του ανατολικού Λιβάνου, φτάνοντας στα συριακά σύνορα πριν γυρίσει πίσω στην κοιλάδα Beqa'a.

Ταυτόχρονα, άλλα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αναγνώρισης «περιφέρονται» γύρω από το νότιο και ανατολικό Λίβανο για αρκετές ώρες σήμερα το πρωί.

Επιπλέον, φαίνεται ότι αυτές οι αναγνωριστικές πτήσης αυξήθηκαν από χθες το βράδυ, καθώς το Ισραήλ υποπτεύεται πιθανή αντίδραση της Χεζμπολάχ και του Ιράν, μετά την αεροπορική επιδρομή κατά βάσεων τους κοντά στη πρωτεύουσα της Συρίας το βράδυ του Σαββάτου.

https://twitter.com/IDF/status/1166108505813803008

Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ δήλωσε την Κυριακή ότι η Χεζμπολάχ  θα αντιδράσει σκληρά εναντίον του Ισραήλ για αυτές τις τελευταίες επιθέσεις στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με άρθρο μας, πληροφορίες του αμερικανικού τύπου φέρουν τους Ισραηλινούς να έχουν δημιουργήσει μυστική βάση εντός του Ιρακινού Κουρδιστάν, από την οποία εξαπολύθηκε σφοδρή επίθεση κατά ιρανικών αποθηκών με πυραύλους, και έγιναν από Ιρακινό ανώτατο αξιωματούχο, σύμφωνα με το γνωστό αμερικανικό ΜΜΕ.

Ένας από τους Ιρακινούς αξιωματούχους δήλωσε ότι η πρόσφατη ισραηλινή επίθεση κατά ιρανικών στόχων στο Ιράκ, ξεκίνησε από το εσωτερικό του Ιράκ (αυτόνομη περιοχή Κουρδιστάν), αν και δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο ίδιος είπε ότι από την επίθεση καταστράφηκαν ιρανικοί πύραυλοι με εμβέλεια 200 χιλιομέτρων (125 μίλια). Η επίθεση κατά της βάσης συνδέθηκε με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με τον Ιρακινό αξιωματούχο.

Την επίθεση πάντως επιβεβαίωσε και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ανέφερε ότι η εικασία περί ισραηλινής επίθεσης ήταν αλήθεια.

Μιλάμε για μια έκρυθμη κατάσταση η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκτραχυνθεί και να μετατραπεί σε κανονική πολεμική αναμέτρηση σε διαφορετικές κατευθύνσεις με πολλές χώρες, που διαθέτουν αντικρουόμενα συμφέροντα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...