Ελληνοτουρκικά

Έρχεται «καυτός» μήνας στο Αιγαίο: Τουρκικά "πυρά" στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Νέες NAVTEX σε Καστελόριζο & κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και την αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας Ελλάδας και Κύπρου, με νέες NAVTEX για χρήση πυρών και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κοντά στο Καστελόριζο, ενόψει των απειλών για έναρξη γεωτρήσεων στην ίδια περιοχή.

Με δύο παράνομες NAVTEX δεσμεύει στην πρώτη περίπτωση την περιοχή που επικεντρώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα την προσοχή της στα δυτικά τους Καστελορίζου και ανατολικά της Ρόδου για τις 6 και 7 Αυγούστου για άσκηση με την χρήση όπλων και στην δεύτερη δυτικά της Πάφου μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ επίσης για άσκηση με την χρήση όπλων για τις 7 Αυγούστου.

Αυτά παρά το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγω για γέφυρες φιλίας με τους γείτονας από τα ακριτικά νησιά της χώρας μας.

Δείτε χάρτη & πληροφορίες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...