Αθλητισμός

Εθνική μπάσκετ: Η πρώτη προπόνηση - Ο Αντετοκούνμπο… εντός και εκτός γηπέδου! (εικόνες)

Η Εθνική μπάσκετ άρχισε προπονήσεις στην Κίνα, με πρώτο σταθμό την πόλη Σουτσόου, όπου θα λάβει μέρος από αύριο (24.08.2019) σε τουρνουά προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ 2019.

Την πρώτη της προπόνηση στην Κίνα έκανε η Εθνική μπάσκετ των ανδρών σήμερα (23.08.2019) το πρωί στην πόλη Σούτσου. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση και προσαρμογή από το πολύωρο ταξίδι, οι διεθνείς είχαν την πρώτη τους επαφή με τον χώρο όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά «Atlas» αντιμετωπίζοντας αύριο (15:05, μετάδοση από το κανάλι YouTube της FIBA) την Ιορδανία.

Έξω από το χώρο του γηπέδου, οι διοργανωτές είχαν τοποθετημένα ολογράμματα παικτών από τις συμμετέχουσες ομάδες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι η επιλογή τους από την Εθνική.

Το βράδυ και μετά τον αγώνα της Τουρκίας με το Πουέρτο Ρίκο θα γίνει προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο του Suzhou Sports Center, εκεί όπου αύριο (24/8, 3.05μ.μ.) η Εθνική θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Ιορδανία.

Στο τουρνουά συμμετέχουν συνολικά οκτώ ομάδες, Ελλάδα, Ιορδανία, Τουρκία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη, Βενεζουέλα, Κίνα και Δομινικανή Δημοκρατία και οι αγώνες διεξάγονται σε δύο γήπεδα, αφού υπάρχει και η Dushu Lake Arena.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν σαφές πλάνο και επιδιώξεις από αυτό το τουρνουά και ο προπονητής της Εθνικής, τα αναλύει: «Ήταν εξ αρχής στόχευση να έρθουμε στην Κίνα νωρίτερα και να δώσουμε εδώ τους τελευταίους αγώνες προετοιμασίας, κάτι που κάνουν οι περισσότερες ομάδες εξάλλου. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις οποίες πρέπει όλοι μα κυρίως οι αθλητές να συνηθίσουμε με ομαλό τρόπο, ώστε πλησιάζοντας προς τα επίσημα παιχνίδια να έχουν λυθεί όλα τα θέματα προσαρμογής και να υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και αυτοσυγκέντρωση για τον στόχο», είπε χαρακτηριστικά…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ