Κύπρος

Δυο Κύπριοι καταδρομείς στην πολυεθνική άσκηση EAGER LION 2019 (εικόνες)

Περηφάνια για την Κύπρο αποτελεί το γεγονός ότι δυο Κύπριοι καταδρομείς συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση Eager Lion που διεξάγεται στην Ιορδανία.

Οι άνδρες της Διοικήσεως Καταδρομών του ΓΕΕΦ, δύσκολα διακρινόμενοι λόγω της χρήσεως τυποποιημένων σύγχρονων ατομικών υλικών με κυρίαρχη της στολή μάχης σε παραλλαγή Multicam, ενισχύουν την ελληνική παρουσία στην πολυεθνική άσκηση, από την οποία για άλλη μια φορά απουσιάζει η Τουρκία. Οι καταδρομείς είναι οπλισμένοι με την τυπική αραβίδα SCAR-L της εκδόσεως CQC, με την βραχεία κάννη.

Το πρώτο διήμερο, που γίνεται κατά κάποιον τρόπο το “ζέσταμα”, το πρόγραμμα αφορούσε βολές CQB, πρακτική εξάσκηση σε ενέργειες αγώνος σε κατοικημένους τόπους και βολές ελευθέρων σκοπευτών σε αποστάσεις μέχρι τα 900 μέτρα. Εν συνεχεία, σειρά έχουν τα διάφορα σενάρια στα οποία δοκιμάζονται οι συμμετέχοντες. Στις ασκήσεις σε κατοικημένους τόπους, οι Κύπριοι καταδρομείς συνεργάσθηκαν με συναδέλφους του Λιβανικού Στρατού.

Οι δύο χώρες συσφίγγουν τα τελευταία έτη και τις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις. Στις 26 Αυγούστου, οι Κύπριοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό άλμα ελευθέρας πτώσεως, από κοινού με Ελλαδίτες, Ιορδανούς και Αμερικανούς. Το άλμα πραγματοποιήθηκε στην Ζώνη Ρίψεως Ζάρκα, από αεροσκάφος C-130H3 της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ