Κόσμος

Δεν συμφωνεί με μια πιθανή εκτέλεση του μακελάρη στο Ελ Πάσο, ο πρόεδρος του Μεξικού!

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι εναντιώνεται στην πιθανή επιβολή της θανατικής ποινής στον δράστη της επίθεσης στο Ελ Πάσο των ΗΠΑ στις αρχές του Αυγούστου, όταν δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους Μεξικανοί, έχασαν τη ζωή τους.

Ο Πάτρικ Κρούσιους, 21 ετών, σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20 και πλέον όταν άνοιξε πυρ στον χώρο πολυκαταστήματος Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες, άλλος ένας νεαρός ένοπλος σκότωσε εννιά ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 27 σε επίθεση στην πόλη Ντέιτον, στην Πολιτεία Οχάιο.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ και δηλώσεις αξιωματούχων, ο Κρούσιους ομολόγησε ότι είχε σκοπό να σκοτώσει Μεξικανούς.

Ωστόσο ο Λόπες Ομπραδόρ τόνισε ότι «το Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει την επιβολή της θανατικής ποινής» και ότι «δεν θα θέλαμε να δούμε να επιβάλλεται η θανατική ποινή» σε αυτή την υπόθεση, κάτι που συνέδεσε «με τις πεποιθήσεις μας».

Ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ άσκησε πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια με στόχο Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ και να λάβει μέτρα για να προληφθούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ