Κόσμος

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-5: Πρεμιέρα με καταιγίδα από γκολ για τους Πρωταθλητές

Ατσούμπαλη, απρόσεκτη και αναποτελεσματική ήταν η Μάντσεστερ ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας έγινε πασιφανές πλέον ότι το άθλημα έχει μπει σε άλλη εποχή με την τεχνολογία...

Το VAR πρωταγωνίστησε αποφασίζοντας να μη μετρήσει γκολ του Ζέσους επειδή στη δημιουργία... προεξείχε για χιλιοστά ο ώμος του Στέρλινγκ, λίγο αργότερα χρειάστηκε να εξεταστεί το γκολ του Άγγλου που όμως είχε προλάβει να ξεφύγει από κανονική θέση, ενώ, δόθηκε και επανάληψη σε πέναλτι καθώς μπήκαν στην περιοχή νωρίτερα απ' ότι θα έπρεπε οι ποδοσφαιριστές!

Ατσούμπαλη, απρόσεκτη και αναποτελεσματική ήταν η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι να βρει ένα μικρό μομέντουμ και να καταφέρει να σκοράρει για να διώξει από πάνω της το άγχος της πρεμιέρας. Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε με την πρώτη σέντρα στις υποχρεώσεις της για τη νέα σεζόν να δείξει σθένος και θάρρος, όμως, αυτό κράτησε λίγα λεπτά και η αλήθεια είναι πως αν η Σίτι ήταν πιο σοβαρή, το σκορ ήταν σε μεγάλες διαστάσεις από το πρώτο μέρος. Ο Γκάμπριελ Ζέσους στο 25' από γύρισμα του Γουόκερ από δεξιά έπειτα από τρομερό σπριντ για να προλάβει την κάθετη του Μαχρέζ, έκανε το 1-0 για τους Πρωταθλητές Αγγλίας, που έβρισκαν χώρους από τις πτέρυγες και απειλούσαν την εστία του Φαμπιάνσκι, όμως δεν μπορούσαν να βρουν στόχο.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σε πολύ διαφορετικό τέμπο και είχε να χαρίσει σε ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο και τους οπαδούς μια στιγμή – απόδειξη πως το VAR διαφοροποιεί τελείως το άθλημα. Αφού, λοιπόν, στο 51' ο Στέρλινγκ έκανε εύκολα το 2-0 με πλασέ από ασίστ του Ντε Μπρόινε, δευτερόλεπτα αργότερα ο Ζέσους σκοράρει από ασίστ του Άγγλου, όμως, το VAR δεν το μετράει γιατί... προεξείχε... ώμος του δημιουργού και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ! Η Γουέστ Χαμ πανηγύρισε το γεγονός πως βρισκόταν πίσω στο σκορ με δυο κι όχι με τρία γκολ, πήρε τη μπάλα στην κατοχή της, όμως δεν πέτυχε τίποτα. Ο Έντερσον στο 73' πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Τσιτσαρίτο και Λανσίνι και στο 75' ο Στέρλινγκ με λόμπα πετυχαίνει το 3-0 για τους «πολίτες», έχοντας δικαιωθεί και από το VAR αυτή τη φορά για τη μπαλιά που πήρε και τη θέση του στην πλάτη της άμυνας.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Στο 84' ο Αγουέρο έχασε πέναλτι που κέρδισε ο Μαχρέζ, όμως το εκτέλεσε ξανά σωστά γιατί το VAR έδειξε πως είχαν πατήσει στην περιοχή οι υπόλοιποι παίκτες αρκετά νωρίς, ενώ, στις καθυστερήσεις ολοκληρώθηκε το χατ-τρικ του Στέρλινγκ με εύκολο πλασέ για το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

  • Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Μπαλμπουενά, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Γουίλσιρ (56' Σνόντγκρας), Ράις, Άντερσον (66' Ερνάντες), Λανσίνι, Αντόνιο (45' Φορνάλς), Αλέ.
  • Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Ντε Μπρόινε (79' Γκουντογκάν), Ρόντρι, Σίλβα (80' Φόντεν), Μαχρέζ, Ζέσους (69' Αγουέρο), Στέρλινγκ.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ