Κόσμος

Γιατί οι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονται με αμερικανικά τυφέκια;

Μια από τις πιο ασυνήθιστες ιστορίες που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα προέρχεται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων VladTime, το οποίο ανέφερε ότι οι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις εξασκούνται αυτό το μήνα με αμερικανικά M4, με επιπλέον αναφορές για το πώς κάποιοι από αυτούς τους στρατιώτες αγοράζουν επί του παρόντος δυτικά όπλα.

Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της 45ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας του Σπέτσαν, ειδικής στρατιωτικής μονάδας αναγνώρισης και ειδικών επιχειρήσεων των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, δήλωσαν ότι οι στρατιώτες εξασκούνταν πυροβολώντας στόχους, κάνοντας επαναφόρτωση και συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση του Μ4 την περασμένη εβδομάδα.

Οι αξιωματικοί δήλωσαν επίσης ότι οι Δυνάμεις Ανταπόκρισης του ΝΑΤΟ έχουν εξοικειωθεί και εκπαιδεύτεί με ρωσικά όπλα για αρκετό χρονικό διάστημα. Η τελευταία κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων με τις δυτικές καραμπίνες είναι άμεσο αποτέλεσμα των δοκιμών του ΝΑΤΟ στα ρωσικά τουφέκια.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό, μονάδες ειδικών δυνάμεων εκπλήσσονταν από την ακρίβεια του Μ4 και μάλιστα είπαν ότι είναι πιο άνετο να πυροβολούν με αυτό από το AK-74M, το κύριο υπηρεσιακό τουφέκι που χρησιμοποιείται στον Ρωσικό Στρατό. Αυτοί οι εξέχοντες στρατιώτες δήλωσαν ότι η εργονομία και το πόσο συμπαγές είναι το αμερικανικό τυφέκιο επίθεσης ήταν ελκυστικά.

"Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ακριβώς ήταν τέτοια μαθήματα εξοικείωσης με ξένα όπλα που προηγήθηκαν της μαζικής εμφάνισης αμερικανικών και γερμανικών τυφεκίων σε ειδικές δυνάμεις FSB. Οι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων που εκτίμησαν τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων δυτικών όπλων, με την άδεια της ηγεσία, άρχισαν να τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα », ανέφερε το VladTime.

Ένας άλλος αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων δήλωσε στο δημοσίευμα ότι η ανώτερη διοίκηση έχει μιλήσει με τα τοπικά οπλοστάσια να κάνουν τα τουφέκια Καλάσνικοφ περισσότερο σαν δυτικές καραμπίνες. Η έκθεση συνεχίζει να λέει ότι οι ειδικές δυνάμεις ήδη αποκτούν σύγχρονα δυτικά τουφέκια και καραμπίνες, με την πιθανότητα ότι η ανώτερη διοίκηση θ εγκρίνει τη χρήση αυτών των όπλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης