Αρχείο

Γιάννης Ζουγανέλης: «Έχω κάνει αγωγή και περιμένω να εκδικαστεί» - «Δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, απλώς βάζω κάποια όρια στον τρόπο που θα ζούμε μεταξύ μας»

Με αφορμή την κατάκριση για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους μετανάστες ξεσπά ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης και ξεκαθαρίζει το τοπίο ανάμεσα στον ρατσισμό, με τον οποίο χαρακτηρίζεται κάθε πατριώτης στις μέρες μας, και στο απλό συναίσθημα "αγαπάω την πατρίδα μου".

Κάθε κουλτούρα και κάθε πολιτισμός διαφέρει και ο σεβασμός είναι απαραίτητος, αλλά η οριακή γραμμή εμφανίζεται όταν χάνεται η έννοια του έθνους και της πατρίδας.

Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Ζουγανέλης ξέσπασε και απάντησε σε εκείνους που τον έχουν χαρακτηρίσει ρατσιστή. Ο διάσημος καλλιτέχνης μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι not» για το θέμα και είπε:

«Έχω ψάξει πολλές φορές στο ίντερνετ για να δω τι γράφουν για μένα. Με ενδιαφέρει η γνώμη των ανθρώπων όταν τελειώνει μια συναυλία ή μια θεατρική παράσταση. Όπως έχω πιάσει τον εαυτό μου να στεναχωριέται, όχι γιατί θέλω να κάνω τον καλό, δεν μπορεί να αρέσουμε στους πάντες ούτε είναι σωστό. Δεν είμαι ρατσιστής. Εγώ είμαι γόνος αναπήρων και ασχολούμαι σχεδόν θεσμικά με τον κοινωνικό ρατσισμό.

Απ’ όσο θυμάμαι τη ζωή μου είμαι συνεχώς δίπλα σε αναξιοπαθούντες, τους αγαπώ, έχω δημιουργήσει σχέσεις, έχω πάρει πολλά περισσότερα απ’ ότι έχω προσφέρει. Αυτή η ηλιθιότητα που έγινε και με κρεμάσανε στα μανταλάκια… Έχω κάνει αγωγή και περιμένω να εκδικαστεί. Δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, αγαπώ τους αλλοεθνείς… Απλώς βάζω κάποια όρια στον τρόπο που θα ζούμε μεταξύ μας. Δεν τα έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Τα περισσότερα διαφημιστικά που έχω κάνει είναι ανταποδοτικά, δίνω τρόφιμα και υλικά σε ιδρύματα».

https://www.youtube.com/watch?v=-hwIcPaw6IQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...