Κυβέρνηση

Γεωργιάδης: Δεν πάμε καθόλου καλά στο ΕΣΠΑ – Κίνδυνος να χάσουμε 30 δισ.

Σύμφωνα με τον υπουργό στο θέμα των σκουπιδιών είμαστε στο μηδέν σε επίπεδο απορροφητικότητας - «Δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο για τα σκουπίδια και αυτό είναι θέμα ανικανότητας της κυρίας Δούρου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης – Αισιόδοξος για το Ελληνικό – Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Την απογοητευτική κατάσταση που βρίσκεται το θέμα της απορροφητικότητας των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, περιέγραψε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΕΣΠΑ είναι μαι τεράστια αγωνία, δεν πάμε καθόλου καλά στο ΕΣΠΑ, μόνο στον τομέα της απορρόφησης για τα απορρίμματα είμαστε στο μηδέν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε θέλω να θέσω ένα ερώτημα στην Ρένα Δούρου, «τι έκανε τόσα χρόνια;»

«Δεν υπάρχει το παραμικρό σχέδιο για τα σκουπίδια και αυτό είναι θέμα ανικανότητας της κυρίας Δούρου», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό «πρέπει το χρόνο έως και το 2023 να απορροφούμε 6 δισ. ευρώ», δηλαδή συνολικά 30 δισεκατομμύρια, το οποίο όπως είπε δεν είναι εύκολο.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού είπε «για το ελληνικό είμαι πολύ αισιόδοξος, πάμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Υπάρχουν ακόμη εμπόδια, όπως είπε, σχολιάζοντας τα θέματα γραφειοκρατίας.

«Πέραν του θέματος των υπουργικών αποφάσεων, υπάρχει το θέαμα του καζίνου, υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει ακόμα να λυθούν», ανέφερε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στο Αλέξη Τσίπρα μετά την χθεσινή τους αντιπαράθεση. «Ο κύριος Τσίρπας είχε περίεργες σχέσει με το μεγάλο κεφάλαιο, είχε σχέσεις αγάπης και μίσους», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ