Κόσμος

Γερμανία: Antifa εξτρεμιστής καταδικάστηκε για χιτλερικό χαιρετισμό

Ένα περιφερειακό δικαστήριο στο Chemnitz καταδίκασε έναν άνδρα με "αριστερές και Antifa συμπάθειες" σε επτά μήνες φυλάκισης για δημόσιο χιτλερικό χαιρετισμό.

Ο 33χρονος άνδρας πρωτοεμφανίστηκε δημοσίως το βράδυ της 27ης Αυγούστου 2018 σηκώνοντας το χέρι του σε χιτλερικό χαιρετισμό μπροστά στο μνημείο του Μαρξ στην πόλη.

Το θέαμα προβλήθηκε ως ρητή απόδειξη "ριζοσπαστικών δεξιών ταραχών" κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Bürgerbewegung Pro Chemnitz (Κίνημα των Πολιτών για το Chemnitz). Οι πορείες πραγματοποιήθηκαν για τη δολοφονία του 35χρονου Ντάνιελ Χ. από μετανάστες από το Ιράκ και τη Συρία που φαίνεται να εξαφανίστηκαν μετά τη δολοφονία.

Τη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο του Chemnitz ότι αισθάνεται πιο άνετα μεταξύ των αριστερών, σύμφωνα με την Freie Presse. Η παρουσία ενός συμβόλου Antifa σε τατουάζ στο σώμα του άνδρα επιβεβαιώθηκε επίσης από το δικαστήριο.

Παρά το γεγονός ότι ο εναγόμενος είχε αρκετές προηγούμενες ποινικές καταδίκες, ο δικαστής του δικαστηρίου μείωσε την ποινή του σε απαγόρευση, δεδομένου ότι ο άνδρας βρίσκεται σήμερα σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

"Ήταν αμέσως σαφές για μένα ότι το αλκοόλ είχε εμπλακεί και πάλι", είπε ο δικαστής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης