Κόσμος

Γαλλία: Aκρoαριστεροί αναρχικοί συνελήφθησαν για τον προγραμματισμό επιθέσεων στο ξενοδοχείο της G7

Πέντε ακροαριστεροί αναρχικοί συνελήφθησαν επειδή σχεδίαζαν να επιτεθούν σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως προσωρινός κοιτώνας για τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνόδου κορυφής του G7 στο Μπιαριτς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας 24 έως 46 ετών - όλοι γνωστά μέλη του ακραριστερού αναρχικού κινήματος - συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση μετά από πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι διαπίστωσαν πιθανή επίθεση στη θέση του ξενοδοχείου,  αναφέρει το BFMTV.

Τα στοιχεία σχετικά με το σχέδιο της επίθεσης εξακολουθούν να είναι διφορούμενα. Ωστόσο, οι πέντε κατηγορήθηκαν για "εγκληματική συνωμοσία για να διαπράξουν αδίκημα και να καταστρέψουν περιουσία". Την Τρίτη πάντως, μόνο ένας από τους συλληφθέντες ήταν ακόμα υπό κράτηση, ενώ οι άλλοι τέσσερις είχαν ήδη απελευθερωθεί.

Είναι πιθανό οι ακραίοι αναρχικοί να σχεδίαζαν να επιτεθούν με εκρηκτικούς μηχανισμούς ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας στο χώρο του ξενοδοχείου. Μια πηγή κοντά στην υπόθεση υποστηρίζει ότι ένα από τα άτομα που συνελήφθησαν έχει ιστορικό διάπραξης βίας σε διαδηλώσεις.

Ο κ. Christophe Castaner, υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, δήλωσε ότι περίπου 13.2000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα χρησιμοποιηθούν για λόγους ασφαλείας.

Ο Castaner εξέτασε επίσης γρήγορα τις συλλήψεις των αριστερών εξτρεμιστών, λέγοντας: "Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην εξάπλωση απειλών για την ασφάλεια της G7 στα κοινωνικά δίκτυα".

"Στόχος είναι η μέγιστη ασφάλεια. Δεν θα ανεχθούμε καμία αναταραχή. Αν συμβεί αυτό, θα απαντήσουμε ", πρόσθεσε.

Αρκετές διαφορετικές ομάδες αριστερών εξτρεμιστών ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Σαββατοκύριακου.

Αυτές οι νέες συλλήψεις έρχονται καθώς η γαλλική αστυνομία ανησυχεί για την απελευθέρωση του Αντόνιν Μπερνάνου - ενός γάλλου ηγέτη του Αντίφα κινήματος - πριν από τη διάσκεψη κορυφής της G7, λέγοντας ότι είναι ένα από τα λίγα άτομα που είναι σε θέση να κινητοποιήσουν μεγάλα στρώματα ακροαριστερών εξτρεμιστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...