Κοινωνία

Γάλλος Κροίσος ο χειριστής του σκάφους του θανάτου στο Πόρτο Χέλι! - 33 δις ευρώ η περιουσία της οικογένειάς του

Ο γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας, είναι ο 44χρονος ο οποίος χειριζόταν το μοιραίο ταχύπλοο σκάφος που παρέσυρε στο θάνατο δύο αδέρφια, ηλικίας 60 και 70 ετών, στο Πόρτο Χέλι και έστειλε το νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένη την 60χρονη αδερφή τους.

Οι πρόγονοί του, τη δεκαετία του ’60 ίδρυσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας ενώ σήμερα, η οικογένειά του θεωρείται μια από τις επιχειρηματικές αυτοκρατορίες της χώρας, ελέγχοντας μεταξύ άλλων και πολύ γνωστή επιχείρηση οικιακών ειδών που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα αλλά και αλυσίδες πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και ρούχων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, η οικογένεια του 44χρονου Γάλλου χειριστή του ταχύπλοου, που «υπέγραψε» την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Οι επιχειρήσεις της οικογένειας έχουν εξαπλωθεί σε 30 χώρες απασχολώντας περίπου 400.000 εργαζόμενους!

Ο Γάλλος Κροίσος, έκανε διακοπές με την γυναίκα του, τα παιδιά τους αλλά και φίλους στο Πόρτο Χέλι, από τις αρχές Αυγούστου. Την Παρασκευή 9 Αυγούστου, που έγινε η τραγωδία, οδηγούσε το ταχύπλοο, επιστρέφοντας από τις Σπέτσες μαζί με άλλους 10 επιβάτες. Τότε, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα το μικρό αλιευτικό σκάφος, μέσα στο οποίο ήταν τα τρία αδέρφια.

Πόρτο Χέλι – Δε ζήτησε ούτε συγνώμη ο Γάλλος
«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του» λένε οι συγγενείς των θυμάτων για τον 44χρονο. Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και με την υποχρέωση να δίνει το παρών μια φορά το μήνα στο προξενείο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες που είναι η μόνιμη κατοικία του…

Οι γιοι των τριών θυμάτων της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι πάντως, λένε ότι «θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Δε θα αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί σε κάποια συρτάρια. Δεν κάναμε δηλώσεις γιατί θέλαμε πρώτα να θάψουμε γονείς και θείους, αλλά τώρα θα κινηθούμε νομικά…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ