Κόσμος

Βρετανία: Η πρώτη παραίτηση μετά την απόφαση Τζόνσον

Πολιτικούς τριγμούς έχει εγείρει στην Βρετανία η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή και η Ρουθ Ντέιβιντσον, ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος στη Σκωτία, πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή της.

Εμφανείς είναι οι πολιτικοί τριγμοί μετά την απόφαση για το «λουκέτο» του ενός μηνός στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Η Ρουθ Ντέιβιντσον, η ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος στη Σκωτία, πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή της, λόγω των πολιτικών διαφωνιών της με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Η Ντέιβιντσον διαφωνεί με την πρόθεση του Τζόνσον να προχωρήσει στο Brexit ακόμη και χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, εφόσον χρειαστεί.

«Κουράστηκε να συνδυάζει τη μητρότητα και το να είναι προβεβλημένο στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Σκωτία, αυτό είχε συνέπειες», φέρεται να δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των Συντηρητικών. «Και όλα αυτά έγιναν ακόμη πιο δύσκολα με το τρέχον πολιτικό κλίμα, καθώς βρέθηκε να διαφωνεί ολοένα και περισσότερο με τη νέα ηγεσία στο Λονδίνο», πρόσθεσε.

Περισσότερες από 450.000 υπογραφές συγκέντρωσε, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, διαδικτυακό αίτημα κατά της απόφασης του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον όρισε την 14η Οκτωβρίου ως την επίσημη ημερομηνία έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου. Το Κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό από τα μέσα Σεπτεμβρίου, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητές του να καθυστερήσει το Brexit, το οποίο έχει καθοριστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ