Κόσμος

Βενεζουέλα: "Σιγή" από τα συστημικά ΜΜΕ για τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στη χώρα-Εικόνες, Βίντεο



Δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας, έχουν βγεί στους δρόμους του Καράκας και διαδηλώνουν, διαμαρτυρώμενοι για τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα. Τα συστημικά, δυτικά ΜΜΕ, δεν κάνουν καμία αναφορά και κάνουν πώς δεν βλέπουν τις αντιαμερικανικές αυτές διαδηλώσεις.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν ξανά στους δρόμους του Καράκας για να διαδηλώσουν ενάντια στις αμερικανικές κυρώσεις. Όμως, τα συστημικά αγγλόφωνα ΜΜΕ κλείνουν τα μάτια στα όσα γίνονται.

Μπορεί τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης να καλύπτουν εκτενώς τις διαδηλώσεις της Αντιπολίτευσης, στη Βενεζουέλα, με επικεφαλής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, αλλά η σιωπή τους για τις ογκώδεις διαμαρτυρίες κατά των ΗΠΑ με σύνθημα «Όχι άλλο Τραμπ», στο Καράκας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι τουλάχιστον περίεργη.

Συγκεκριμένα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, διαμαρτυρόμενοι για τον οικονομικό αποκλεισμό και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ. Αρκετοί ήταν τυλιγμένοι με σημαίες και φορούσαν κόκκινες μπλούζες που έχουν ταυτιστεί με τους υποστηρικτές της κυβέρνησης.
https://twitter.com/Ruptly/status/1160510310916218882?ref_src=twsrc%5Etfw

​Πολλά συστημικά αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης παρέμειναν περιέργως σιωπηλά, αναφορικά με τις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα κατά των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από τις ΗΠΑ. Αυτό, βέβαια, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτενείς και ηχηρές αναφορές τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Αντιπολίτευσης, που προκλήθηκαν από τον ηγέτη της, Χουάν Γκαϊδό.

Για την ακρίβεια, το θέμα έτυχε μόνο σύντομης αναφοράς στο CNN Espanol, τη στιγμή που το CNN International δεν έγραψε λέξη για τις διαδηλώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι New York Times, που… προτίμησαν να ασχοληθούν με τη διαδήλωση της Αντιπολίτευσης στη Μόσχα.

Από την άλλη, τα γεγονότα στη Βενεζουέλα καλύφθηκαν -αν και όχι εκτενώς- από το λατινοαμερικανικό δίκτυο Telesur με τίτλο «Διαδήλωση του κόσμου ενάντια στον Τραμπ και στον αποκλεισμό στη Βενεζουέλα στις 10 Αυγούστου». Επίσης, η -προσκείμενη στην Αριστερά- British Morning Star, όπως και άλλα αντίστοιχα Μέσα, έγραψε:

 
https://twitter.com/Nahumpsuv/status/1160358583319638018?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/josemvasquez/status/1160302696336896005?ref_src=twsrc%5Etfw

«Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν ενάντια στον Τραμπ στη Βενεζουέλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουάν Γκουαϊδό, τον Ιανουάριο αυτοανακηρύχθηκε «μεταβατικός Πρόεδρος». Αυτή η κίνηση, αποκρούστηκε από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Εντούτοις, υποκινήθηκαν μεγάλης κλίμακας μονομερείς διαδηλώσεις και ξέσπασαν ταραχές και διαμάχες με την Αστυνομία, προκαλώντας τον θάνατο 100 ανθρώπων.

Ο αυτοανακηρυχθείς «μεταβατικός Πρόεδρος» χαίρει της αναγνώρισης των ΗΠΑ, των κρατών-μελών της Ε.Ε., πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής όπως η Βραζιλία και η Κολομβία. Παρ’ όλα αυτά, ισχυρά έθνη όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία και το Ιράν συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...